E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTDİ beklentiyi karşılayamadı dolar gevşedi---

TDİ beklentiyi karşılayamadı dolar gevşedi

TDİ beklentiyi karşılayamadı dolar gevşedi
07 Ekim 2016 - 16:50 borsagundem.com

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, ABD tarım dışı istihdam verisini ve piyasaya etkilerini değerlendirdi.

ABD’de tarım dışı istihdam rakamları 175 bin olan beklentilerin altında 156 bin olarak açıklandı. Ortalama saatlik kazançlar yüzde 0.2 olan beklentilere paralel gerçekleşirken işsizlik oranı ise yüzde 4.9 olan beklentilerin üzerinde yüzde 5 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı FED’in yüzde 4,8 olan hedefinin üzerinde bunuyor. FED Başkanı J. Yellen’ın son yaptığı açıklamada biraz daha veriye ihtiyaç oldukları vurgusu yapmıştı. Hafta içerisinde açıklanan ABD verilerinin genel itibariyle beklentileri karşıladığını görüyoruz. Hafta genelinde, FED’in faiz artıracağına dair beklentiler, Brexit kaygıları ve Deustche Bank kaynaklı sorunların dolara talebi artırması ile ABD istihdam rakamlarındaki olumlu beklenti doların küresel çapta değer kazanmasını sağlamıştı. Ancak bugün açıklanan ve beklentileri karşılayamayan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileriyle dolarda aşağı yönlü fiyat hareketlerinin gerçekleştiğini görüyoruz. FED vadelilerine baktığımızda, veri açıklanmadan önce yüzde 14 seviyesinde bulunan Kasım faiz artırım ihtimali veri sonrasında yüzde 9 seviyesine gerilemiş bulunuyor. Aralık toplantısında faiz artırımı beklentisi ise yüzde 65 seviyelerinde korunuyor.

Piyasa reaksiyonuna baktığımızda, dolar kurunda günlük kazançların büyük bölümünün geri verildiğini görüyoruz. 3.0500-3.0450 destek bölgesi altında kalınması ile kurda geri çekilme isteği sürebilir. Kurda tekrar yükselişlerin görülebilmesi için 3.0600-3.0650 direnç bölgesinin aşılması gerekiyor. Aksi senaryoda kurda düzeltmenin devam etmesi beklenebilir. Ons altın tarafında ise, veri sonrası 1250 desteği üzerinde tutunduğunu görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde yükseliş eğilimi devam edebilir. Ancak kalıcı yükselişler görülebilmesi için 1270-1280 direnç bölgesi üzerinde fiyatlamaların görülmesi gerekmektedir. 1250 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 1226-1200 destek bölgesi hedeflenebilir.

Aysun Göksu - Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında geldi

 

Uzmanlardan ABD verisi için değerlendirme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)