E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar 2015'te ne olur?---

Dolar 2015'te ne olur?

Dolar 2015'te ne olur?
09 Aralık 2014 - 17:37 borsagundem.com

Dolar kurundaki son günlerde olan volatilite 2015 yılına nasıl yansıyacak?

Cuma günü ABD'den gelen çok iyi istihdam verileri sonrası piyasa FOMC'nin önümüzdeki hafta faiz artışı konusunda daha somut sinyaller gelmesini bekliyor. Eğer Fed böyle bir yoldan gidecekse, bunu karar metninden 'considerable time' ifadesini düşürerek yapacak büyük ihtimalle FOMC.

İki hafta önce paylaştığımız raporda yakın vadede lira için görünümün pozitif demiş fakat 2.20 - 2.19  bölgesine doğru düşüşler bir kaç ay tutmalık ideal alış fırsatı sunar demiştik. Açıkçası 2.2050'lere kadar geriledikten sonra beklediğimizden de hızlı yükseldi dolar ve dün itibariyle 2.28 üzeri görüldü. Yani tam raporumuzda çizdiğimiz senaryo gerçekleşti fakat beklediğimizden daha hızlı.

Enflasyonda öngörülen düşüşün gelmesiyle birlikte 2015 ilk çeyrekte TCMB'den 50 - 100 baz puan arasında faiz indirimleri beklentimiz var. Öte yandan ABD ekonomisinde de toparlanma hız kazanıyor, Fed faiz artışlarına adım adım yaklaşıyor ve ilk faiz artışı için 2015 yaz ayları piyasanın baz senaryosu artık.

ABD faiz artışına yaklaşırken Türkiye ise genel seçimlere yaklaşıyor olacak. Yani USDTRY sadece para politikaları arasındaki ayrışmadan değil, seçim öncesi içeride yükselebilecek siyasi tansiyondan da destek bulabilir 2015'te. Yani 2015 ilk yarıda USDTRY'den 2.3 üzerine doğru bir atak beklemek bizce makul. 

Kısa vadeli hikayelerde yaşanacak değişiklikler, önemli veriler, dolarda yaşanabilecek gevşemeler gibi faktör nedeniyle geri çekilmeler görülebilir tabi ki fakat ABD ekonomisinde önümüzdeki aylarda ciddi bir kötüleşme yaşanmadığı sürece bu geri çekilmeler kalıcı olmaz görüşündeyiz.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta09 Aralık 2014 19:09

    global anlamda $ guclenecegine göre tr de bundan payını alır 2.3 uzeri garanti diyorum birde içsel faktorler ne kadar katalizor etkisi yapacak tabi