E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDoha’dan anlaşma çıktı---

Doha’dan anlaşma çıktı

Doha’dan anlaşma çıktı
16 Şubat 2016 - 16:38 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasaların dikkatle takip ettiği Doha kentine gerçekleşen petrol fiyatları toplantısını değerlendirdi.

Günün en önemli gündem maddesi Katar’ın Doha kentine gerçekleşen Suudi Arabistan, Rusya, Katar ve Venezüela’nın petrol fiyatları konusundaki toplantısıydı. Toplantı sonunda bu dört ülke anlaşmaya vardığını konuyu diğer OPEC üyesi ve üye olmayan ülkelere ileteceklerini belirttiler. Diğer ülkelerden anlaşmaya katılma konusunda zorluk çıkaran tek ülke İran gibi görünüyor. İran yaptırımlar sırasında petrol piyasasında bulunamadığı için payını arttırmak adına üretimi kesmek istemiyor. Ancak yarın İran ile de toplantı yapılacak ve İran’ın anlaşmaya katılması için ikna edilmeye çalışılacak. Toplantı sonrasında yapılan açıklamalardan önemli başlıklar ise aşağıdaki şekilde yer aldı;

Katar Enerji Bakanı : Toplantı Başarıyla Tamamlandı

Katar Enerji Bakanı : Her Zamanki Gibi Petrol Arzının Güvenliği Doğrultusunda Hareket Ediyoruz

Katar Enerji Bakanı : Üretimi Ocak Seviyesinde Dondurmak Konusunda Anlaştık

Katar Enerji Bakanı : Katar, Suudi Arabistan, Rusya Ve Venezüela tarafından oluşturulan karar çabalara öncülük edecek

Venezuela Petrol Bakanı: Yarın Tahran'da İran ve Irak petrol bakanlarıyla toplanacağız

Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Üretimi, Ocak seviyesinde dondurmak piyasalar için yeterli

Suudi Petrol Bakanı: OPEC üyesi Ve OPEC dışı bütün üreticilerin bu öneriyi kabul etmelerini umuyorum.
 İmalat Verileri Kötü Gelmeye Devam Ediyor…

Bugün açıklanan New York Empire State imalat verisi beklentinin altında kaldı. Açıklanan veriyle birlikte son 7 aydır veriler negatif gelmeye devam ediyor. Bu durum ABD nin imalat tarafında hala daha toparlanamadığının göstergelerinden biri. Bu yüzden Fed’in faiz arttırımına devam etmesi sonucunda ABD tarafındaki üretim daha da kötü etkilenebilir.

ABD Empire State İmalat Endeksi Aylık -16.64 (Beklenti:-10 Önceki:-19.37)

Avrupa Komisyonu Başkanı'ndan Brexit Açıklaması…

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden tamamiyle çıkması durumunda birliğin alternatif bir 'B' planı olmadığını belirterek böyle bir olasılığı gözardı ediyor. İngiltere Başbakanı ile görüşmesi öncesi konuşan Juncker, "B planımız yok. A planımız var. İngiltere, Avrupa Birliği'nde kalacak ve aktif bir üyesi olacak" dedi.

İngiltere’de Deflasyon Baskısı…

Bugün İngiltere tarafından açıklanan TÜFE ve ÜFE verilerine baktığımızda, deflasyonist baskının devam ettiğini gördük. Global piyasaların baş belası haline gelen enflasyon rakamları, İngiltere’nin de başını ağrıtmaya devam ediyor. Bu yüzden ilerleyen günlerde İngiltere Merkez Bankası tarafından yeni genişlemeci açıklamalar duyabiliriz. Zaten verinin açıklanmasının ardından Sterlin tarafında da geri çekilmeler dikkat çekti.

İngiltere Tüfe Aylık %-0.8 (Beklenti:%-0.7 Önceki:%+0.1 )

İngiltere Tüfe Yıllık %+0.3 (Beklenti:%+0.3 Önceki:%+0.2 )

İngiltere Üfe Aylık %-0.1 (Beklenti:%-0.2 Önceki:%-0.3 )

İngiltere Üfe Yıllık %-1.0 (Beklenti:%-0.9 Önceki:%-1.4)

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)