E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticisi olan Doğtaş Kelebek 2018 yılını ihracat yılı olarak ilan etti. Doğtaş markasının ardından Kelebek markası için de Turquality hazırlıklarını tamamlayan şirket, dünyanın dört bir yanından 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu yıl yurtiçi büyümenin yanı sıra yurtdışında da mağazalaşmayı hızlandıracak olan Doğtaş Kelebek Mobilya, başta Afrika Bölgesi olmak üzere birçok bölgede yatırım atağına geçti. Doğtaş ve Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini belirten Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “2018’i Doğtaş Kelebek Mobilya için ihracat yılı ilan ettik” dedi.
Doğtaş Kelebek Mobilya olarak 2017 yılında yüzde 50 büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Doğan, bu yıl da özellikle ihracatta yapacakları atağın etkisiyle ciddi bir büyüme hedeflediklerinin altını çizdi. Doğan, “Doğtaş ve Kelebek olarak ciddi bir performans sergiledik. Yatak fabrikamızdaki atıl kapasitemizi yeni yatak markamız ile verimli hale getirdik. Bu yıl yatak tarafında büyümeye hız verip, yılı güçlü bir büyümeyle tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
“Tahvil ihracı planlıyoruz”
Doğtaş Kelebek Mobilya olarak 2017 yılında finansal disiplini sağladıklarına dikkat çeken Doğan, önümüzdeki dönemde döviz cinsi kredileri kapatma amacıyla TL cinsi tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Doğan, “Döviz borçlarımızı düşürerek kur riskini daha iyi yönetmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla yönetim kurulu olarak genel kurulda 200 milyon TL’ye kadar tahvil ihracı yetkisi aldık. Yapacağımız TL cinsi tahvil ihracı ile döviz cinsinden kredi kapaması yapmayı planlıyoruz. Döviz cinsinden borçlanma seviyemizi bir yıllık ihracat tutarımız ile sınırlandırmayı ve açık pozisyondan uzaklaşmayı planlıyoruz” dedi. Doğan, ayrıca bu yıl için ek bir kredi kullanımı öngörmediklerini ve yıl içerisinde elde edecekleri nakit fazlasıyla kredi kapatmayı planladıklarını vurguladı.
“3 sektöre odaklanacağız”
Doğanlar Holding ile ilgili de açıklamalarda bulunan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Holding olarak sadece mobilya, inşaat ve enerjiye odaklanacaklarını ve diğer sektörlerden çıkacakları bilgisini verdi. Doğan “Doğanlar ailesi olarak 3 sektörde iddiamızı sürdürüyoruz. Bizim en önemli varlığımız, markalarımızdır. Grup olarak 2017 yılına kadar önemli yatırımlar yaptık, artık yatırımların karşılığını alma zamanı geldi. Önümüzdeki dönemde özellikle likit kalmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.
Grubun inşaat alanında faaliyet gösteren şirketi Doğyap’ın Senegal’deki projesinin bu yıl tamamlanacağı bilgisini veren Doğan, inşaat grubundan 2 yıl içerisinde 1 milyar lira satış geliri beklediklerini söyledi. Doğan, “Arsasını geçen yıl satın aldığımız kentsel dönüşüm projesinde yaptığımız ortaklık ile Ağustos ayında lansmana çıkacağız” dedi. Doğan ayrıca Hazine garantili yurtdışı projeler ve yurtiçinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgilendiklerini söyledi.
Doğan, enerji alanındaki 2018 beklentilerine yönelik olarak da şunları söyledi; “2 hidroelektrik santralimizde 2-3 yıldır elektrik üretimine geçmiş bulunuyor. Yenilenebilir bio enerjideki yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Artık yatırımlarımızın meyvelerini toplama dönemine girdik. 2018’de 1.5 milyar lira satış bütçesi planladık.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:47)