E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğru, hangi şirketi yazdı---

Doğru, hangi şirketi yazdı

Doğru, hangi şirketi yazdı
22 Ocak 2013 - 10:35 borsagundem.com

Necati Doğru, halka açık bir şirketle ilgili önemli iddiaları köşesine taşıdı

Adana’da büyüyen Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, pazar günkü köşesinde hemşerilerinden gelen bir şikayeti köşesine taşıdı. Doğru, iddiaları sıraladıktan sonra bu şirketin halka açık olduğunu vurguladı. "Mersin’in Erdemli İlçesi’nden dün bir telefon geldi ve tanıdık ses; “ Hele gardaş !.. Bir derde düştük biz  burada… Suriye sınırında, dananın irisi kıvranıyor ahırda…” diye başlayan Doğru'nun yazısının devamı ise şöyle:
Hayırdır. Ne oldu?
Dana kimindir?
Ahır nerdedir?
30 limon bahçe sahibi bir olduk… Birlikte limonları kestik. Yükledik. Gönderdik… Alacağımız 700 bin TL (eski parayla 700 milyar lira) tutuyor. Çok uzadı gelmedi… Ha bugün ha yarın… Ahırda kıvranıyor dediğim, çiftçinin limonunu alıp parasını veremeyen firmadır… Hiç böyle
yapmazdı…
* * *
Bütün Türkiye’den ve bölgeden küçük ve orta çiftçilerden soğan, patates, domates, limon, portakal, muz, elma ne üretilirse toplayan bunu fabrikalarında işleyip paketleyen ve büyük alışveriş merkezlerindeki marketlere satan… Gıda sanayi…
Panik olmasın.
Ben adını yazmıyorum.
Büyük bir firma.
Paketleme fabrikalarının açılışlarına bakanlar katılıp konuşma yaptılar. Son 15 gündür; hallerdeki dükkanlarına, fabrikalardaki paketleme ünitelerine, yükleme, boşaltma araçlarına alacaklılar tarafından tedbir konulduğu haberleri kulaktan kulağa yayılıyor.
Bankalara borcu çok şişmiş.
Diye laflar dolaşıyor.
Bu firma genelde iç
piyasadaki büyük marketlere mal sattığına göre; Erdemli’deki limon bahçesi sahibi küçük çiftçinin parasını ödemekte zorlanmaması gerekir.
* * *
Hisseleri de borsada işlem gören bir halka açık şirket… Yönetim Kurulu Başakanlığı’na da bilgili, görgülü, deneyimli biri getirilmiş. Bu deneyimli yönetici; 2001 büyük krizi öncesi Hazine Müsteşar Vekilliği yapmış ve batan bankaların birinin yönetiminde de bulunduğu günlerde; “üstünde devlet güvencesi olmayan off.shore bankalarının mevduatları son anda devlet güvencesine nasıl alınır(!)” yollarını da bilen ve işleten birisi…
Fakat şimdi kötü yönetim mi var?
Firmanın içi mi boşaltıldı?
Yoksa!
Saklanan derin bir kriz mi uç veriyor!
Ağzımdan yel alsın.
İktidar ve büyük sermayeli iş adamları “ekonomi çok iyi” diyorlar.
* * *
Peki ne oldu?
Boş yere panikleme huyu olmayan Erdemli’deki limon çiftçisi, “Hele gardaş bir araştır…” diye uzaktaki gazeteciye haber uçurma gereğini niçin duyuyor?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NASIL İYİ DİYORUM Dİ Mİ?22 Ocak 2013 12:26

    BEN PD/DD=1'DEN KÜÇÜK,MALİ, YAPISI SAĞLAM,BORCU OLMAYAN,KASASINDA NAKDİ,DÖVİZİ BOL OLAN HİSSELER DIŞINDA HİSSE ALMIYORUM.ALANLAR DA AĞLADIĞINDA ,SİZ KENDİNİZ İSTEDİNİZ,SONUCUNA DA KATLANIN DİYORUM.

  • Hürriyet Ekonomi22 Ocak 2013 12:03

    Sabahlara kadar halde çalışıp ekmeğini kabzımallıkla kazanan bir adam hem çalışmasının hem de şansının yardımıyla bir yerlere gelip borsa hırsına kapılıp nasıl da bu hallere düştü. Para insanı nasıl değiştiriyor. Yazık.

  • 22 Ocak 2013 11:31

    MANGO TABIIKIDE

  • cahil22 Ocak 2013 10:48

    biz pek bulamayız-çözemeyiz böyle bulmacaları,nede olsa cahil ky.larız,sizler akıllı,okumuş,bilenler olarak bi zahmet çözün hangi firmaymış bu.

  • ali 22 Ocak 2013 10:44

    mango'mu bu ?