E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğan hisseleri neden yükselmiyor?---

Doğan hisseleri neden yükselmiyor?

Doğan hisseleri neden yükselmiyor?
02 Şubat 2011 - 09:54 borsagundem.com

Vergi borçlarının önemli bir kısmı silindi. Petrol Ofisini sattı, en değerli varlıklarına talep yağıyor…

Doğan Grubu hisseleri son dönemde gelen olumlu haberlere rağmen yerinde saymaya devam ediyor. 5 milyar liraya yakın vergi cezası nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiren grup, önce Petrol Ofisi’ndeki payını ortağı OMV’ye devretti, Ray Sigorta’daki yüzde 20’lik payını sattı. Vergi borçlarıyla ilgili mahkemeden üst üste lehte kararlar aldı. Ayrıca Doğan Yayın Holding’in iştiraki konumunda olan televizyon ve gazetelerini vitrine koydu. Çok sayıda da talep olduğu biliniyor. Hatta süreç uzadıkça varlıkların fiyatını arttığı söyleniyor. Dün de Doğan Grubu'nun kısa listeye kalan üç taliplisinden biri olan ABD'li dev sermaye girişim grubu KKR Co’nun satın alma ihalesine beş kala bir büyük Türk grupla ortaklık anlaşması yaptığı haberleri çıktı. Doğan Yayın Holding´in varlık satış sürecinde, Hürriyet Gazetecilik dışında kalan bazı varlıklarının satışı için oluşturulan kısa listeye Cüneyt Zapsu’nun danışmanı olduğu Texas Pasific Group (TPG), KKR Co ve Time Warner Group’un kaldığı biliniyor. Süreci yöneten Goldman Sachs , Hürriyet için ayrı bir süreç başlattı ve ilk geçici teklifleri 1 Şubat´ta istemişti.
HİSSELER YATAY SEYREDİYOR
Tüm bu olumlu gelişmeler Doğan Grubu hisselerine çok fazla yansımıyor. Doğan Holding 1 lira ile 1.20 lira arasında hareket ederken Doğan Yayın Holding, 2 lira seviyesinde yatay bir seyir izliyor.
PEKİ HİSSELER NEDEN YÜKSELMİYOR?
Bize ulaşan bilgilere göre geçen yıl yasak gelen borsanın en büyük oyuncuları arasında gösterilen Ankaralı müteahhit Doğan Holding’deki hisselerinin sayısını 120 milyon lota yükseltmiş. Geçtiğimiz günlerde müteahhit spekülatörün tahtadan 30 milyon lota yakın alım yaptığı söyleniyor. Hisseyle ilgilenen Doğan Grubu’na yakın isimlerin de Ankaralı spekülatörün tahtadan çıkmasını beklediği öne sürülüyor. Ankaralı spekülatörün de hisselerden çıkmak istemediği borsa kulislerinde konuşuluyor. İddialara göre, tahtada yeni operasyon yapmak isteyen grubun, öncelikle müteahhidi tahtadan çıkarmaya çalışacakmış. Bunu nasıl başaracaklarını da hep birlikte izleyip göreceğiz…
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent55503 Şubat 2011 16:42

    ihlas gurubunun doganı alabilir haberleri doğru olabilirmi?

  • Long-term investor03 Şubat 2011 14:14

    Ey küçük yatırımcı! Bugün DOHOL AL ve uzun vadede paran oldukça maliyet yap ve göreceksin 1-1,5 yılda paranı 2ye katlamışsın

  • EL_MUBAREK03 Şubat 2011 00:34

    KAHRAMAN BEYLE KİMSE BAŞ EDEMEZ YOLA DEVAM

  • goat02 Şubat 2011 23:07

    O spekulator hepsıne yeter... Kargalar suruyle kartallar yanlız ucar demısler... Cıdden guldum bır avuc gerızekalı ordusu toplanıyor bır adamı nasıl alt ederız dıye dusunup dusunup duruyor:) Ankaralıya saygım bır kat daha arttı:)

  • DELİ BEDİR02 Şubat 2011 22:59

    sonunda çıkracaklar elleri mahkum adam malmı verecek kagıtları

  • Asparuh02 Şubat 2011 19:27

    Umarım fiyatı aşağıya çekip yada uzun süre yatayda gezdirerek yapmazlar. Elinde hisse bulunanlara her iki durumda zarar verir ki , umarım olmaz.

  • ihsan02 Şubat 2011 12:21

    b.. herif ya defolsun gitsin

  • omurr02 Şubat 2011 11:24

    nasılmı basaracak alacak adamın lotunu 3 tl ye ısını bıtırecek kımse avanta gezmesın