E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da hain saldırı! 1 asker şehit---

Diyarbakır'da hain saldırı! 1 asker şehit

Diyarbakır'da hain saldırı! 1 asker şehit
23 Ağustos 2015 - 11:39 borsagundem.com

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde son dakika şehit haberi geldi. Bombalı saldırıda bir asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine, terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda Kırşehirli Uzman Onbaşı Mehmet Kara (26) şehit oldu, 1'i ağır 3 asker yaralandı. Ailesinin tek çocuğu olan şehit uzman onbaşının, 3 ay önce gittiği ilk görev yerinde şehit olduğu ve bir ay önce nişanlandığı belirtildi.



Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Panak köyü bölgesinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali baraj güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine dün (pazar) saat 05.30'da saldırı yapıldı. Terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya jandarma timleri ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada Kırşehirli Uzman Onbaşı Mehmet Kara (26) şehit oldu, 1'i ağır 3 asker yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan askerlerin tedavileri sürüyor.

PKK'lıların yakalanmasına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildi.

Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."



İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT OLDU
Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba ocağına ateş düştü. Sabah saatlerinde Kırşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, şehidin Kındam Mahallesi'ndeki babaocağına giderek Metin ve Nazlı Kara'ya oğullarının şehadet haberini verdi. Gözyaşlarına boğulup fenalık geçiren aileye, askerlerle birlikte gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Mehmet Kara'nın, 3 ay önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde göreve başladığı belirtildi.

1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ
Metin ve Nazlı Kara çiftinin evliliklerinin 15. yılında dünyaya gelen tek çocukları olan şehit uzman onbaşı Kara'nın, bir ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yıl düğün yapmayı düşündüğü öğrenildi. Şehit Kara'nın bugün (pazartesi) Kırşehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • santana23 Ağustos 2015 21:59

    yarbayin hukumete isyan haberi sizde neden yok ,gunun en onemli haberi ?

  • abdal23 Ağustos 2015 18:47

    halklar sokağa çıkıp bu kirli oyunu bozmadıkça daha çok analar ağlar.... bu kardeş kardeşi vurma savaşıdır birilerinin menfaati için uyanın artık beyinsizler...

  • Belaci Marko paşa23 Ağustos 2015 13:19

    Mit nerdesin ne yapar çık arka bahçeden on bahçeye gel ülke kan golüne çevrildi analar ağlıyor sizin ananiz yokmu bir gün görev yapacağınız ülke kalmasa ne yapacağınız usa siginacaginiz yazık çok yazık ülkeyi ne hale getirdiler parmağı olanın allah belasını versin

  • Ali23 Ağustos 2015 11:55

    Dünya bu şeref sizler kadar hainini görmedi şehitlerimizin kanında boğulup cehenemin dibinde rezil olacaklar. Şehidimizin ruhu şad olsun