E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, ''Petrol üreten ülkelerin ortak politikalar belirlemek adına oluşturduğu birlikteliğin benzerini, petrolde dışa bağımlı ülkeler de oluşturmalı'' dedi.
Çalık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 11. yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlenen etkinlikte, Çalık Enerji olarak Balkanlar'dan Çin'e kadar çeşitli coğrafyalarda üretim, iletim, dağıtım ve boru hatları dahil birçok alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Ülkelerin uluslararası rekabet gücünü belirleyen faktörlerin başında üretimdeki enerji maliyetlerinin geldiğini belirten Çalık, enerji maliyeti yüksek olan ülkelerin uluslararası rekabet edebilirliğinin düşük olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin topraklarında olmayan petro-kimya ürünleri için yurt dışına 58 milyar dolar civarında ödeme yaptığına dikkati çeken Çalık, ülkede olmayan kaynakların yurt dışında aranması için gösterilen çabaların önemli olduğunu, bu konuda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile özel sektörün çalışmalarını önemli gördüklerini kaydetti.
''Petrol üreten ülkelerin ortak politikalar belirlemek adına oluşturduğu birlikteliğin benzerini, petrolde dışa bağımlı ülkeler de oluşturmalı. Böyle bir birliktelikte AB'den Türkiye'ye, Japonya'dan Güney Kore'ye kadar geniş bir katılım söz konusu olabilir'' diyen Çalık, EPDK'nın bu konuda petrolde dışa bağlı diğer ülkelerin düzenleyici kuruluşlarıyla bu konuda öncü olabileceğini belirtti.
" Teşvikte yenilenebilir enerjinin olmaması üzdü"
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de petrol ve doğalgazda yüksek oranda dışa bağımlı olan Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerjiye daha da yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.
Yeni Teşvik Yasası'nda yenilenebilir enerjiye yer verilmemesinin sektörü üzdüğünü dile getiren Özdemir, yenilenebilir enerjininde stratejik yatırım kapsamında değerlendirilmesinin zor olmadığını, bunun gerçekleşmesi için küçük bir düzenlemenin yeterli olduğunu öne sürdü.
Türkiye'nin elektrikte kayıp-kaçak oranın aşağıya çekmesinin önemine dikkati çeken Nihat Özdemir, kayıp kaçak oranındaki yüzde 1'lik iyileşmenin Türkiye'nin enerji tüketiminde yılda 2 milyar KWh'lik enerji verimliliği sağlayacağını söyledi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:03)