E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDış basın Berkin Elvan'ı yazdı---

Dış basın Berkin Elvan'ı yazdı

Dış basın Berkin Elvan'ı yazdı
12 Mart 2014 - 16:29 borsagundem.com

Berkin Elvan'ın cenazesi için İstanbul'da on binlerce kişi toplanırken yabancı basın kuruluşları da buna kayıtsız kalmadı

Associated Press ajansı, Berkin'in cenazesi için toplanan binlerce kişinin "Berkin Elvan ölümsüzdür" "Hükümet istifa" sloganları attığını, bazı göstericilerin de iktidar partisinin bürolarını taşladığını yazdı. Ajans, göstericilerin öfkesinin doğrudan Erdoğan'a yönelik olduğunu çünkü Erdoğan'ın zaman zaman sert polis müdahalesini övdüğünü aktardı.

AFP de on binlerce kişinin Berkin'in cenazesi için sokaklara aktığını söyledi. Dün gece sokaklarda yaşanan olaylara vurgu yapan ajans, Berkin Elvan'ın hikayesinin haziran ayındaki gösterilerde polisin aşırı sert taktiklerinin bir sembolü olduğunu söyledi. 

Reuters da Berkin Elvan'ın cenazesi için İstanbul'da toplanan on binlerce kişinin hükümet karşıtı sloganlar attığını söyledi. Ajans, cenaze töreninin birçok büyük televizyon kanalından canlı olarak verildiğine de dikkat çekti. Reuters ayrıca Berkin Elvan'ın ölümünün, geçtiğimiz haziran ayından bu yana en geniş kapsamlı sokak gösterilerini tetiklediğini yazdı.

CNN, binlerce öfkeli kişinin polisin biber gazı yüzünden ölen genç çocuğun cenazesi için toplandığını bildirdi. 

Binlerce insanın sokaklara döküldüğüne dikkat çeken BBC de "Kalabalıklar 'Berkin daha 15'indeydi' diye sloganlar atıyor" şeklinde duyurdu. 

İngiliz Guardian gazetesi ise "15 yaşındaki Berkin Elvan'ın, polisin attığı gaz fişeği yüzünden yaralanmasının üzerinden 9 ay geçtikten sonra gelen ölümü, binlerce kişiyi sokaklara döktü" diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem12 Mart 2014 23:52

    çocuga bendee uzuldum ama ana baba sahıp çıkacak egıtecek en basta coçugunu, sahıp çıkılmazsa serserı olur yarın babasını annesını döver.En basta anne baba egıtımı, Bırde polıs durduk yere kımseyı vurmuyorkı neyden bahsedılıyor ortada. Isın ılgınc yanı bu kadar ınsanın ıçınde çok az sayıda ınsan bu çocugu tanıyor.Çogunun amacı baska yanı.Bunu bır sebep olarak medyaya yaymıslar, ortalıgı karıstırmaya çalışıyorlar.Masa olanlara yazıklar olsun dıyorum.Yazıklar olsun, bu ulke buralara ne emeklerle geldı, Yuksek faız ve enflasyondan yıllar sonra kurtulduk dıyorduk ama malesef çok masa var ortada, ulkeye zarar verıyorlar

  • vatandaş12 Mart 2014 20:06

    Bu ülke ukraynada olmaz başka birşeyde olmaz.Halk arasında sorun yok.Yukarıdaki develerin arasında sorun var.Halka bıraksınlar ne Kürt sorunu kalır nede bu olaylar olur.Ama develerin çıkarları bu doğrultuda değil...

  • halk12 Mart 2014 20:02

    anlamadigim sey! yazik olmus kücücük ccocuk hayatini kaybetmis,onu oraya gönderenin hicmi sucu yok? bende yillarca ekmek almaya gittim ama bir gün elimde sopa tasimadim,,hükümet le ne alakasi var? baska hükümet gelince polisler gülmü dagitacak etrafi dagitanlara??

  • çakır12 Mart 2014 18:54

    Ukraynaya çevirmek için avuçlarını oğuğşturuyorlar sağ duyu ey millet

  • AB 12 Mart 2014 17:41

    AB NİN AKLI NEREDE. SURİYE DE HER GÜN MİNİCİK BEDENLER, KİMYASALLAR İLE BOMBALAR İLE YOK OLUYOR. NEDENSE AKP HÜKÜMETİNİ KARALAMA PROPAGANLARINA KATILMAK OLUNCA EN ÖN SAFHADA DURUYOR AB. GİT İŞİNE

  • gh12 Mart 2014 17:26

    Yorumumu yayınlamadiginiz için sizi protesto ediyorum ve uygulama yi kaldiriyorum