E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Güney Kore'de bir bilim insanı, üniversitede kullanılmak üzere çevreci tuvalet geliştirdi.
Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (UNİST) şehir ve çevre mühendisliği alanında çalışan Dr. Cho Jae-weon'un geliştirdiği tuvalet, dışkıyı biyogaz ve gübre olarak kullanılmak üzere dönüştürüyor.
Üniversite içindeki laboratuvara bağlı olarak çalışan BeeVi adlı çevreci tuvalet, bir vakum pompası aracılığıyla dışkıları yeraltına yerleştirilen bir tanka göndererek su kullanımını da azaltıyor.
Burada mikroorganizmalar dışkıları parçalayarak metan gazının ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu gazla da binadaki setüstü ocağa, sıcak su kazanına ve katı oksit yakıt hücresine elektrik veriliyor.
Cho, "Farklı bir açıdan düşünürsek, dışkının enerji ve gübre üretimi açısından değerli olduğunu görebiliriz. Ben de bu değerin ekolojik bir dolaşım içinde kullanılmasını sağladım" dedi.
Bilim insanı, ortalama bir kişinin günde 500gram dışkıladığını, bunun da 50 litre metan gazına dönüştürülebileceğini söyledi. Bu gaz da 0,5 kilovatsaat elektrik olarak kullanılabileceği gibi, bir aracın 1,2 kilometre gitmesine yetecek kadar yakıta da dönüştürülebilir.
Cho'nun teknolojik tasarımları bunlarla sınırlı kalmadı. Bilim insanı, Ggool adlı bir dijital para birimi de geliştirdi. Çevreci tuvaleti kullanan herkes günde 10 Ggool kazanabiliyor.
Öğrenciler bu dijital parayla yerleşke içinde belirlenen alanlardan yemek, içecek, meyve ve kitap satın alabiliyor.
Yerleşkede Ggool'la alışveriş yapan öğrencilerden Heo Hui-jin, "Dışkıların sadece pis olduğunu düşünürken, şimdi benim için çok değerli hale geldi" dedi.
Bitcoin'de 10-15 bin dolar ısrarı!
Doların, Türk Lirası karşısında alanı daralıyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Tabiki kimyasal olmayan gübre.bir insan yılda en az 2-3 ton büyük abdest en az 10-20 ton da küçük aptestinin saf ve kimyasal olmayanlarını eğer değerlendirilir ise bence hiç kimyasal gübreye dahi gerek yoktur.hem doğaya zarar verilmez hemde doğal gübre olduğu için ürünler kat ve kat verimli olur.
matematiğin sıfır otur günde 500 gr dan senede nası 3 ton dışkılıyon:)))
Dijital paranında pukunu çıkardılar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:30)