E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji'Dijital göz' sanal suç ve suçlunun peşinde---

'Dijital göz' sanal suç ve suçlunun peşinde

'Dijital göz' sanal suç ve suçlunun peşinde
19 Mart 2022 - 13:22 borsagundem.com

Antalya Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü,7/24 sanal dünyada işlenen suçlar ve suçluları tespit etmek için çalışıyor. 'Dijital göz' ile özel laboratuvarda her türlü dijital materyal cihazlar ve yazılımlar sayesinde tek tek inceleniyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 gün 24 saat boyunca sanal dünyada işlenen suçlar ve suçluları tespit etmek için görev yapıyor. Alanlarında uzman polisler, bilgisayarlar üzerinden tüm sosyal medya mecralarıyla birlikte internet sitelerini de yakından izliyor.

Uzman polisler, bilgisayarlar üzerinden tüm sosyal medya mecralarıyla birlikte internet sitelerini de yakından izliyor. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Akın Sarper Sarp, "Vatandaşlarımız kişisel bilgilerini tanımadıklarıyla paylaşmasın. Sanal alışveriş yapacaklarında da sanal kart kullanmalarını öneriyoruz" dedi.

Resmi polis araçlarının sokak ya da mahalle aralarında yaptığı devriye görevini, siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri sanal ortamda gerçekleştiriyor. Kimi zaman paylaşılan bir tweet, kimi zaman yayınlanan bir fotoğraf ya da videoda suç unsurunun olup olmadığı, özel yazılımlar aracılığıyla kısa sürede taranıyor.
Bunların içerisinde hakaret, dolandırıcılık, yasa dışı faaliyetlerde bulunan toplulukların bildirileri, terör örgütlerinin paylaşımları, başta olmak üzere çok sayıda konu polisin dikkatinden kaçmıyor.

Yasa dışı bir durum tespit edildiğinde adli işlemler anında başlatılıyor. Sanal devriye sırasında zaman zaman yardım isteyenler de oluyor. Hayati tehlikesi olduğu yönünde paylaşım yapan sosyal medya kullanıcılarının sesini de yine bu ekipler sanal devriye sırasında duyarak, ilgili birimleri harekete geçiriyor. Sadece sanal devriye değil, emniyet birimlerinin yaptığı operasyonlar sonucunda elde edilen dijital veriler de siber suçlarla mücadele şube müdürlüğüne getiriliyor.

İstanbul merkezli siber dolandırıcılık operasyonu: 37 gözaltı

 

Sberbank’a dijital varlık ihraç ve takas lisansı

 

Metaverse’de sanal emlak yatırımı için doğru zaman mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurtsever19 Mart 2022 15:33

    polisimizi de mahvettiniz hani ilk yüz günde 3600 ek göstergeyi verecektiniz ,o güzel insanlar geçim zorluğu içindeler bunu bilyormusunuz ey ikdidar sahipleri