E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevler buluştu---

Devler buluştu

Devler buluştu
06 Kasım 2013 - 16:59 borsaningundemi.com

TSPAKB tarafından Borsa İstanbul’da düzenlenen panelde finansal eğitim alanındaki küresel stratejiler ve uygulamalar ele alındı

Ekonomi ve finans dünyasını bir araya getiren Best Practices in Financial Education Paneli, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) tarafından 5 Kasım 2013 tarihinde yapıldı. Borsa İstanbul’da düzenlenen panelde finansal eğitim alanındaki küresel stratejiler ve uygulamalar ele alındı.
SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan ve TSPAKB Başkanı Attila Köksal’ın açılış konuşmalarını yaptığı panelde, The Money Advice Service Başkanı Gerard Lemos, IOSCO Gelişen Pazarlar Danışmanı Alp Eroğlu, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu Yönetici Direktörü Kathryn Edmundson ve CFA Enstitüsü Yatırımcı Eğitimi Direktörü Robert Stammers yatırımcı eğitimi konusunda uluslararası uygulamaları ve tecrübelerini paylaştı.

“FİNANSAL EĞİTİM ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILIN KONUSU”
SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, panel açılış konuşması sırasında finansal eğitimin gelecekteki önemini vurgulayarak “Finansal eğitim önümüzdeki 10 yılın konusu. Bu nedenle ülkemizde bu konunun tekrar konuşulması bizleri mutlu ediyor. Bugün, dünyada içinde bulunduğumuz koşullarda finansal eğitimin eksikliğinin farkındayız. Finansal piyasalarda risk, her geçen gün artan ürün çeşitliliği ve karmaşıklığı ile birlikte giderek artıyor. Teknolojik gelişmelerin hızı da riskin boyutu daha da yükseltiyor. Buna karşılık bireyler gelişen teknolojiler ve artan finansal ürün çeşitliliği karşısında aynı hızla bilgi düzeylerini arttıramıyorlar. 2008 yılında dünyada başlayan ekonomik krizle birlikte finansal eğitimin önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu doğrultuda kendimize gören düşen görevi yaparak hem yurtiçinde hem yurtdışında ülkemizi ileri taşımaya çalışıyoruz” dedi.

“GELİRİNİZ NE KADAR DÜŞÜK OLURSA OLSUN TASARRUF ETMENİZ MÜMKÜN”
Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan, panel açılış konuşmasında finansal eğitimin önemini şu sözlerle vurguladı: “Temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra tasarruf kavramı toplumda lüks tüketim gibi algılanıyor. Aslında geliriniz ne kadar düşük olursa olsun tasarruf etmeniz mümkün. Tasarruflarınızı ya korku ya da umut sebebiyle artırırsınız. Korku sebebiyle artırmak gelecek ile ilgili endişelerin artmasıyla doğru orantılıdır. Tasarruflarla sermaye piyasasında yer almak uzun dönemli yatırımcılar için en doğru strateji olur.”

“TÜRKİYE’DE TASARRUF ORANI YÜZDE 12”
TSPAKB Başkanı Attila Köksal, panel konuşmasında “Dünyada finansal eğitimin önemi her geçen gün artıyor. Son yıllarda finansal piyasalarda artan hizmet ve ürün çeşitliliğiyle birlikte bireylerin karşılaştıkları risklerin farkında olmalarını sağlamak zorundayız. Türk halkının bilinçlenmesi ve birikimleriyle kendi geleceklerine yatırım yapması hepimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor.  Türkiye’de tasarruf oranı yüzde 12. Bu oran oldukça düşük. TSPAKB olarak, ekonomik kalkınmanın anahtarı olan yatırımcı eğitimi konusunu en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcı eğitimi konusunda hedeflediğimiz noktaya geldiğimiz takdirde, finansal piyasalarımız çok daha derinleşecek, bu da toplumsal refahımıza önemli bir katkı sağlayacaktır.” diyerek görüşlerini belirtti.
Panel öncesinde, TSPAKB tarafından düzenlenen Bence Tasarruf isimli fotoğraf yarışmasının ödül töreni de yapıldı. Yarışmaya katılan fotoğraflar arasından jüri tarafından seçilerek dereceye giren eserlerin sahipleri şu şekilde belirlendi:
Birincilik Ödülü: Hilal Karabulut, İstanbul
İkincilik Ödülü: Gülsen Narlı, Çanakkale
Üçüncülük Ödülü: Abdullah Varlık, İstanbul
Jüri Özel Ödülü: Ece Kurtulmuş, Tepe İnşaat İlköğretim Okulu, İstanbul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aşil06 Kasım 2013 22:24

    Tasarruflarınızı ya korku ya da umut sebebiyle artırırsınız. Korku sebebiyle artırmak gelecek ile ilgili endişelerin artmasıyla doğru orantılıdır.