E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara'da 1,5 yıldan beri deprem hareketliliği yaşandığını belirterek, “Bunların hepsi bize fayın gerildiğini söylüyor” dedi.
Gündoğdu, 17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem nedeniyle Marmara'da beklenen depremlerin güncelliğini her zaman koruduğunu söyledi.
Marmara'daki depremlerin tarihini incelediklerini kaydeden Gündoğdu, “Tek bir fay üzerinde, birkaç deprem değil de birçok yerinde oluşacak, yine yıkıcı olabilecek depremler olacağını tahmin ediyoruz. Ama en büyüğü o beklediğimiz kuzey tarafta ve o yüzden Marmara her zaman gündemde. Çünkü medya orada, ekonominin en nitelikli kısmı orada, bu nedenle önem sayısı fazla” şeklinde konuştu.
İstanbul'da depremin bazen kıpırdadığını ama tam anlamıyla uyanmadığını ifade eden Gündoğdu, 17 Ağustos 1999'daki deprem nedeniyle büyük bir enerjinin açığa çıktığını hatırlattı.
Depremde ortaya çıkan enerjinin fayları harekete geçirme konusunda zorladığını anlatan Gündoğdu, “1,5 yıldır Marmara hareketli, küçük depremleri takip ettiğimiz için biliyoruz. Bunların hepsi bize fayın gerildiğini söylüyor. Gerilmenin ciddi noktalara gelmesi an meselesi. Ölçtüğümüz bazı parametreler var, onlarda çok ciddi değişiklik görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Van depreminin beklenmeyen bir gelişme olduğunu anlatan Gündoğdu, depremin öncesinde yüzeyde hiç belirti bulunmadığına dikkati çekti.
Gündoğdu, depremin yüzeyin altında oluştuğunu kaydederek, “Van'ın değişik bir yapılanması da var. Yakın geçmişte olduğu için halen gündemimizde. Çünkü ezber bozan bir deprem. Beklentimiz dışında bir depremdi, onu anlamaya çalışıyoruz. Van'da deprem oldu, bu depremler diğer fayları da etkiliyor, artçı şoklar bunu ifade ediyor” dedi.
Kentsel Dönüşüm Yasası
İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Orada neler yapılamadı? sorusunun cevabını aramak lazım. Oradaki çalışmaları var olduğundan beri takip ediyorum. 'Burada tehlikedesiniz' deyip de otel yapmamak lazım. Deniz kenarına otel yapıldı, arkasından çok katlı binalar yapılıyor. Bunlara izin vermemek gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Yasası'nı da bir an önce çıkarmak gerekiyor. O zaman bir düzen gelmiş olacak. Türkiye'nin imar planı da taslak halindeydi aldığımız haberlere göre, o da Meclis'e geldi, iyi bir aşamada, onsuz olmaz. Elinizde bir yasa, dayanak lazım.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
BU UZMANLAR ACABA HANGİ DEPREMİ ZAMNINDA BİLDİLER Kİ,YAHU EN İLERİ TEKNOLOJİ JAPONLARDA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK DEPREMİ YAŞADILAR O KADAR TEKNOLOJİYE RAĞMEN BİLEMEDİLER ZAMANI,O HALDE MARMARADA B.ÇEKMECE VE TEKİRDAĞ İKİ KIRIK HALİNDE OLUŞACAK VE ZAMANINI KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ DEPREMİ DE KİMSE BİLEMEZ.AMA ZAMANSALLIK AÇIŞINDAN EN AZ 30-40 YIL SONRA OLABİLİR DENİYOR Kİ 2 KIRIĞIN ÜRETECEĞİ VE BİNALAR DA SAĞLAMLAŞMIŞSA 6 CİVARI BİR DEPREM İSTANBULDA ÇOK ETKİ YARATMAZ 30 YIL SONRAKİ YENİLENEN İSTANBUL BİNALARINA.ZEYTİNBURNU DA YENİLENİYOR BOZUKLARIN 3000 TANESİNİ TOKİ ALDI PERDECİLERİN ORAYA ÇOK SAĞLAMLARINI VERDİ,SIRADA BAKIRKÖY OSMANİYE,ESENLER,GÜNGÖRENDEKİ YENİLEMELER,MÜTEAHHİTLER ŞİMDİDEN ARAMA FAALİYETİNDELER NERDEN BİLİYORUM BENİM OTURDUĞUM 12 BLOKLUK SİTEYİ ALMA YARIŞINDALAR BUNUN GİBİ BAKIRKÖY/OSMANİYE SEMTİNDE BİR HAREKET VAR,HALK BANKASI ARAZİSİNİ KİLER ALMIŞ,KİLİM MENSUCATI ALİ AĞAOĞLU ALDI BUNLAR OSMANİYE SEMTİNİ MARMARA FORUMLA BİRLİKTE CAZİP KILDI,BUNUN GİBİ ÖRNEKLER ŞEHRİ YENİLEYECEKSE HASAR DA AZALACAKTIR 30 YIL İÇİNDE.ÖYLEYSE DEPREMDEN KORKMA ÇÜRÜK BİNADAN KORKACAKSIN.
ZEYTİNBURNU TARLA OLMALI DENDİ, 40 KAT BİNAYA RUHSAT VERİLDİ! Bu nasıl kafa, bu kafalar ne zaman hizaya getirilecek, nasıl bir zihniyettir anlamıyorum, işin içinde ince işler mi var diyorum. Düşünebiliyor musunuz birçok ilim adamı Zeytinburnu çok tehlikeli, bu ilçemizde bina bile yapılmamalı tarla olarak kullanılmalı!" diyor bir bakıyorsunuz Zeytinburnu Belediyesi'nin önüne 40 KATLI BİNALAR YAPILIYOR! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ey yetkililer yeyin bakalım yiyen, bol tuzlusundan hem de, acaip susatır sonunda da bedeni kuşatır! Allah cümlemize akıl fikir ihsan eylesin, hem zelzele kapıda deniyor hem de herkes kafasına göre takılıyor, hadi bakalım takılın bir gün 7.2 ile vurdu mu, çoluk çocuk, ana, baba, nine, dede toprağın altında kaldı mı o zaman HEP BİRLİKTE SORUMLU ARAMAYA BAŞLARIZ GAYRİ!
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (16:20)