E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDeprem için 1.6 milyar lira harcandı---

Deprem için 1.6 milyar lira harcandı

Deprem için 1.6 milyar lira harcandı
03 Aralık 2011 - 07:59 borsagundem.com

Kadir Topbaş, İstanbul’da bugüne kadar 16 binin üzerinde yapı yıktıklarını belirterek, depremem için 1.6 milyar TL’lik harcama yapıldığını söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da bugüne kadar 16 binin üzerinde yapı yıktıklarını belirterek, depreme hazırlık için 1.6 milyar TL’lik harcama yapıldığını söyledi.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde yıkılan 47 konutun yerine yapılacak 282 yapının tanıtımında konuşan Topbaş, “Esenler’de 1500 konutluk bir çalışma daha var” dedi. Kağıthane’de de enkaz bedellerini ödeyip ev sahibi olma imkanları sunarak 33 gecekonduyu kaldırıp ciddi bir dönüşüm başlattıklarını dile getiren Topbaş, “Belediye olarak bugüne kadar deprem çalışmalarına 1.6 milyar lira harcadık. Özellikle şehrin yolları ve viyadükleri ile belediye binalarını depreme hazır hale getirdik” diye konuştu.
16 bin yapı yıktık
İstanbul’da bugüne kadar 16 binin üzerinde yapı yıktıklarını anlatan Başkan Topbaş, şunları söyledi: “Depremin acı sonuçlarını bir kader olmaktan çıkarmak gerekiyor. Tedbir almadıysanız sonucuna katlanmak zorundasınız. Van depreminin sonuçlarını halen yaşıyoruz. İstanbul’un her yerinde bu adımları atacağız. Başbakan da vatandaşlarla anlaşarak kentsel dönüşüm yapılmasından yana. Ancak yeni çıkacak kanunla sunulan imkanların değerlendirilmemesi durumunda, kamulaştırmaya gidilecek. İlgilenenler anlaşarak müracaatlarını yapsınlar.”
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)