E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDeniz’in gönlü Katarlı’dan yana ---

Deniz’in gönlü Katarlı’dan yana

Deniz’in gönlü Katarlı’dan yana
28 Kasım 2011 - 08:47 borsagundem.com

Avrupa’nın dev bankası Dexia’nın içinde bulunduğu mali krizi aşmak için satışa çıkardığı Denizbank ile ilgili satış sürecinin ayrıntıları da netleşti

Avrupa’nın dev bankası Dexia’nın içinde bulunduğu mali krizi aşmak için satışa çıkardığı Denizbank ile ilgili satış sürecinin ayrıntıları da netleşti. Satışın perde arkası şöyle:
Dexia’dan gelen talimat üzerine yaklaşık 4 hafta önce banka bünyesinde bir bilgi odası oluşturuldu. Dört personelin görev yaptığı bilgi odası, e-postalar aracılığı ile taliplileri bilgilendirdi.
’Kaşıkçı Elması’ olarak nitelenin Denizbank ile bugüne kadar yaklaşık 6-7 yabancı banka ilgilendi. Bu bankalar arasında, İngiliz HSCB ve Standart Chartered ile Katar merkezli QNB Bankası ve Rus Sherbank bulunuyor.
Rus Sherbank rakamı yüksek bularak yarıştan çekildi. İngiliz ve Katarlı bankalar ile görüşmeler ise devam ediyor.
Banka yönetimi ise Denizbank’ı, Katar merkezli QNB Bankası’nın almasını istiyor. İngiliz bankaları alırsa, personelin büyük kısmının işsiz kalacağından endişe ediliyor. Bu nedenle banka içinde herkes adeta Katarla banka QNB için dua ediyor. Star - Hüseyin Özay

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)