E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDenizbank pazarlıkta son aşamada---

Denizbank pazarlıkta son aşamada

Denizbank pazarlıkta son aşamada
13 Ocak 2012 - 08:52 borsagundem.com

Türk bankacılık sektörüne Bank Audi’den sonra, yeni bir Arap damat daha geliyor

Denizbank ile Katarlı Qatar National Bank (QNB) Bank’ın pazarlığı son aşamaya geldi. Türk bankacılık sektöründe merakla beklenen Denizbank’ın satışında sona gelindi. Belçika merkezli Dexia, mali krizi aşmak için iştiraki olan Denizbank’ı geçtiğimiz yıl satışa çıkarmıştı. Bu süreçte bankaya Rus Sberbank, İngiliz HSBC, İngiliz Standard Chartered, QNB Bank talip oldu.
HSBC almaktan vazgeçmişti
Yarıştan ilk elenen ise Rus Sberbank oldu. Ardından İngiliz Standard Chartered Bank yarıştan çekilirken, son olarak da İngiliz HSCB Denizbank’ı almaktan vazgeçti. Denizbank’ı almasına kesin gözüyle bakılan İngiliz HSCB’nin, Dexia ile yürüttüğü pazarlıklarda, mahsuplaşma sıkıntısının yaşandığı öğrenildi. İngiliz bankasının, Dexia’dan olan alacaklarının, Denizbank’ın satış bedelinden düşülmesini istediği, Dexia’nın ise kaynağa ihtiyaçları olduğunu belirterek bu teklife sıcak bakmadıkları belirtildi. İngiliz HSCB’nin ise mahsuplaşma teklifinin kabul edilmemesi üzerine yarıştan çekildiği kaydedildi. İngiliz HSBC’nin yarıştan çekilmesi üzerine, Dexia görüşmeleri Katar merkezli QNB Bank ile yürütmeye başladı. Bu süreçte katılımcılardan birkaç teklif alındı.
Star´ın haberine göre, bankacılık kulislerinde dolaşan bilgilere göre, satış sürecinde QNB’nin tek kalması nedeniyle Dexia, bedel konusunda daha esnek davranmaya başladı. Bu çerçevede Dexia’nın istediği para ile QNB’nin teklifi arasındaki fark büyük ölçüde kapandı. İki grubunda, fiyat konusundaki pazarlıklarının sürdüğü ve orta yol bulunmaya çalışıldığı belirtildi. Son pazarlıklarda ise iki grubun istediği fiyatlar arasında çok fazla farkın kalmadığı kaydedildi. Bu nedenle son dakikada yeni bir sürpriz olmazsa, Denizbank’ın Katar merkezli bankaya satılması kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan, İngiliz HSBC’nin yarış dışında kalması Denizbank içinde de memnuniyetle karşılandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 13 Ocak 2012 14:43

    Denızbank tan gelen yazı... Basında çıkan haberler ve yorumlar kapsamında ilgili taraflardan tarafımıza ulaşmış resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Satış işlemlerine ilişkin süreç halen devam etmekte olup, kamuya duyurulması gereken bir gelişme olduğunda gerekli açıklamalar tarafımızca yapılacaktır. sen denızbank olarak resmi bir yazı yazmassan millette böyle yazıları yazar durur.satacam diyorsun kim teklıf verdi? kıme sunum yaptın? veya görüşme yapıyormusun...neyi saklıyorsun? gercekten bankana talıp varmı?olsa acıklardın bence...kendın çalıp kendin oynuyorsun...

  • hngcm13 Ocak 2012 09:08

    hadi hisse sahipleri sağma hareketine hazır olun.. Aşağıdan al %10 yukarıdan satt:))) manipilasyon spkekülasyonnnnnn