E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın hissedarlarına ikinci bir çağrı yapıp yapmayacağına ilişkin soruya ''Yok. Şu anda gündemimizde öyle bir şey bulunmuyor'' dedi.
Ateş, Denizbank'ın kültür ve sanat faaliyetlerini yürüten Denizkültür'ün gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk ile hayata geçirdiği ''Sanatımızın Hatıra Defteri'' projesinin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Denizbank'ın hissedarlara yönelik ikinci bir çağrıda daha bulunup bulunmayacağına yönelik bir soru üzerine Ateş, ''Yok. Bir kere. Zaten binde 15'i hisselerimizin tedavülde, biz halka açık bir kuruluşuz. Dolayısı ile Sermaye Piyasası Kurumu'nun (SPK) hükmü gereği kontrol hisse el değişimlerinde zorunlu bir çağrı var. O yapıldı'' dedi.
Denizbank'ın yaptığı çağrıya hissedarlardan yanıt gelmediğinin hatırlatılması üzerine Ateş, ''Bizim hisselerimizi seviyorlar, ellerinde tutuyorlar'' diye konuştu.
Ateş, ''İkinci bir çağrı olmayacak mı-'' sorusuna da ''Yok. Şu anda gündemimizde öyle bir şey bulunmuyor'' ifadelerini kullandı.
Yeni şube açılışları gerçekleştireceklerini, 40 civarında yurt içinde, 10 tane de yurt dışında şube açacaklarını ifade eden Ateş, ''Yeni şubelerle birlikte 1400 kişi alacağız. Arkadaşlar 1.370 diyor ancak, her seferinde bu hedefleri geçiyoruz. O nedenle 2013 yılında 1.400 kişi alacağız. Bu yıl da 1.500'ün üzerinde eleman aldık. Yeni denizci ve kaptanlarımız var şimdi. Her yıl yüzde 15-20 arasında personel tekrar içeri giriyor, büyüyoruz'' şeklinde konuştu.
"Yabancı bankalar piyasaya rekabet getirir''
Ateş, yabancı bankaların Türkiye'ye girişini rekabet açısından nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Rekabeti artırır ancak, şöyle; son girenler ağırlıklı olarak kendi beyanları çerçevesinde daha toptan piyasalara giriyorlar. Perakende piyasalarda pay almak çok kolay bir iş değil. Çok ciddi yatırımlar. Yani birilerini satın almadıkça, organik olmayan büyüme dışında, organik olarak şu anda çok satüre olmuş (doymuş) gibi görünüyor bana perakende piyasalar. Çünkü oradaki hakim 10-12 banka olarak hepimiz, kendi payımıza çok ciddi sahip çıkıyoruz. Ancak toptan piyasalara rekabet getirir, getirmesi de iyidir. Zaten sermaye birikimi kıt olan bir ülkeye, büyüme emellerinizi ve yatırımlarınızı gerçekleştirebilmek için yurt dışından sermaye ithali zorunluluğu var. 2005 yılından bu yana bakıldığında ortalama her yıl gayrisafi milli hasılamızın yüzde 20'si kadar 140 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu Türkiye ekonomisine. Önemli bölümü de özel sektör yatırımı olmak kaydıyla. Dolayısı ile bu yatırımların da finansmanı bankalar ve yurt içi bankalar tarafından yapılıyor. Yeni özelleştirmeler için de öyle olacak. Onun için onlar bize yeni komşular geliyor. Biz zaten o tür büyük kredileri sendikasyon kredisi, konsorsiyum şeklinde veriyoruz. Onlar da gücümüze güç katacak, onun için hoş gelsinler, sefa gelsinler.''
Merkez Bankası'nın faiz indirime ilişkin de Ateş, Türkiye ekonomisinde gelecek yıl yüzde 4 büyüme hedefi olduğunu ve kredilerde yüzde 15 büyüme beklendiğini ifade ederek, ''Ben yüzde 15'in alt sınır olacağını ve ortalamaların biraz daha onun üzerinde gerçekleşeceği düşüncesindeyim. Bu yüzde 20'yi bulmaz açıkçası ancak yüzde 15'de de kalmaz. Herhalde yüzde 17-18 gibi büyür. Biz yüzde 23 gibi bir hedef koyduk. Sanıyorum birçok açıklayan banka da yüzde 20'lerin üzerinde rakamlar telaffuz ediyor. Demek ki ortalamaları yüzde 18'i bulacak gibi duruyor'' diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:29)