E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDemirören Kemer Yapı'yı ele geçirdi---

Demirören Kemer Yapı'yı ele geçirdi

Demirören Kemer Yapı'yı ele geçirdi
16 Aralık 2011 - 14:48 borsagundem.com

Kemer Yapı için kurtarılma planları yapılırken, Demirören ailesi Kemer Yapı’nın çoğunluk hisselerini almıştı

İşadamı Esat Edin’in 2008 yılında Kaz Dağları’nda üç çocuğuyla birlikte sel sularına kapılarak ölmesi, şirketi Kemer Yapı’yı da sarsmıştı. Türkiye’nin ilk golf tesisi Kemer Country’in sahibi olan şirketin finansal sıkıntıları derinleşmiş, hatta şirket 2009’da iflas erteleme kararı aldırmıştı.
Kemer Yapı için kurtarılma planları yapılırken, Demirören ailesi Kemer Yapı’nın çoğunluk hisselerini almıştı. Bu süreçte aile ciddi muhalefetle de karşılaşmış, bu durum 9 Mayıs 2011 tarihinde yapılan şirketin genel kurul tutanaklarına da yansımıştı.
Duyduğumuza göre gelinen süreçte sorunların büyük kısmı aşılmış. Demirören ailesi, şirketteki varlığını iyiden iyiye hissettirmeye başlamış. İlk iş olarak da şirketin sermayesini artırmış.
Mayıs ayındaki genel kurulda şirketin sermayesi 600 bin TL’den 30 milyon TL’ye çıkarılmıştı. Demirören ailesi şimdi ikinci büyük sermaye artışını yaptı. Kemer Yapı’nın sermayesi 30 milyon TL’den 115 milyona çıkartıldı.
Bize gelen bilgilere göre, Kemer Yapı, Kemer Country’deki golf tesislerini planlarındaki gibi 18 delikli hale getirecekmiş.
Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in aynı zamanda bir golf tutkunu olduğunu hatırlatalım. Demirören ailesi yapacağı yatırımlarla Kemer Country’in yıldızını tekrar parlatmaya kararlıymış. Para Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)