E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatlarında 3 aylık zirve---

Demir fiyatlarında 3 aylık zirve

Demir fiyatlarında 3 aylık zirve
20 Mayıs 2024 - 08:20 borsagundem.com

Demir cevheri, Çin'de emlak talebindeki iyileşme beklentisiyle son 3 ayın en yüksek seviyesine tırmandı

Demir cevheri vadeli işlemlerinde fiyatlar, piyasanın Çin'in krizden etkilenen ve büyük miktarda demir cevheri üreten emlak sektörüne yönelik son destek önlemlerini memnuniyetle karşılamasıyla pazartesi günü son üç ayın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) en çok işlem gören eylül ayı demir cevheri, gün ortasında %1,6 artışla 899 yuan/tondan (124,33 USD) işlem gördü.

Seansın erken saatlerinde kontrat %2,4 kadar artışla 906 yuana yükselerek 20 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Çin, cuma günü emlak sektörünü istikrara kavuşturmak için "tarihi" adımlar attığını duyururken, merkez bankası 1 trilyon yuan ekstra fon sağladı ve ipotek kurallarını gevşetti.

Demir cevheri ve çelik inşaat sektöründe yoğun olarak kullanılıyor ve Çin bu emtiaların dünyadaki en büyük tüketicisi konumunda.

Singapur Borsası'ndaki gösterge haziran ayı demir cevheri, TSİ 06:26 itibariyle %1,8 artışla ton başına 119,45 USD oldu.

Petrol fiyatlarında 'İran' ve 'Suudi' yükselişi

 

Altın fiyatlarında 'Reisi' rekoru

 

Bakır fiyatları yükseldi, demir düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)