E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDanimarka'da doğum sancısı---

Danimarka'da doğum sancısı

Danimarka'da doğum sancısı
18 Haziran 2014 - 05:36 borsaningundemi.com

Milli geliri 56 bin dolar olan Danimarka'da bundan böyle doğum yapacaklara hastaneye bebek bezi, mama ve battaniyeyle gelmeleri istendi

Danimarka'da ekonominin gün geçtikçe kötüye gitmesi sağlık alanında birçok kısıtlamayı beraberinde getiriyor. Hastane yönetimleri bundan böyle doğum yapacak anne adaylarına, doğum yapacakları hastaneye bazı eşyalarını getirmeye sorunlu tutuyor.

YAPTIRIM KONUSUNDA BİLGİ VERİLMEDİ

Aarhus Üniversitesi ve Skejby hastanelerinden yapılan açıklamada, anne adaylarının doğum için hastaneye giderken yiyecek, giyecek ve bebek ürünlerini yanlarında getirmesinin zorunlu olduğu ve bunun hükümetin tasarruf paketinden kaynaklandığı bildirildi. Açıklamada, mevzuata uymayanlara herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bir şey belirtilmedi.
Tasarruf paketi ülkenin çeşitli hastanelerinde farklı uygulanacak. Randers hastanesi doğum bölümünden Başebe Mitte Bendstrup, senede yaklaşık 2 bin doğum yaptırdıklarını ve bebek bezinde zorunlu haller dışında da tasarrufa gidileceğini söyledi.

Viborg hastanesinde ise anne adaylarının doğuma gelirken yanlarında bebek elbisesi ve yatak nevresimlerini getirme zorunluluğu olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Nick Haekkerup yaptığı açıklamasında, "Bir sosyal demokrat olarak benim sınırlarım, hastalardan sağlık incelemeleri ve ameliyatlar için ücret talep edilmesi durumunda başlar, bu uygulamaya sıcak baktığımı ve hastane yönetimlerinin bu şekilde uygulamalarını destekliyorum" dedi.

HİJYEN SORUNU

Ülkenin bazı hastanelerinde ise bu uygulama yer almayacak. Naestved hastanesinden Ellen Tobiassen, hastanelerinde yaptıkları istişare sonucu bu uygulamaya sıcak bakmadıklarını, insanların evlerinden getirecekleri eşyaların ne kadar hijyenik olduğunu bilmediklerini ve diğer tedavi altındaki hastaları da riske atmayacaklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)