E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDaireleri açık artırmayla satacak---

Daireleri açık artırmayla satacak

Daireleri açık artırmayla satacak
13 Mayıs 2011 - 06:39 borsagundem.com

İstanbul Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian'in en üst katındaki özel daireler satışa sunuldu

Varyap Meridian projesinin devamı olarak inşa edilen Meridian for Business ofisleri ise açık artırma usulüyle satılacak. 45 metrekare ile 1.000 metrekare arasında değişen büyüklükte ofis ünitelerinden oluşan binada satışlar, Emlak Konut GYO'nun satış politikası ve gelen yoğun talep nedeni ile 26 Mayıs'ta açık artırma yöntemi ile yapılacak. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeli ile inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye'nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, 2010'da 'Dünyanın En İyi Mimari Projesi' seçilmişti. Projede, 20 ila 61 kata sahip 5 rezidans, kule içerisinde bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 yatay ticari blok bulunuyor.

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projenin birinci ve ikinci etabının satışlarının tamamlandığını, Varyap Grant Tower'in satışa açtıkları kısmının, 6 ayda yüzde 75'inin satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Varlıbaş, "Satışlar tamamlandığında iki katı fazla da versen Varyap Meridian'den yer alma imkanı belki de olmayacak." dedi. Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş da Varyap Meridian'in zirvesindeki en gözde daireler ile İstanbul Finans Merkezi'nin ilk yeşil iş, otel ve kongre merkezi Meridian for Business binasındaki 260 ofisin satışına başladıklarını belirtti. 260 ofis ve beş yıldızlı otel ve kongre merkezinden oluşan Meridian for Business'ta, 45 ile 1.000 metrekare arasında ofis seçenekleri bulunduğunu ifade eden Varlıbaş, "Meridian for Business kapsamında, 1.150 metrekare büyüklüğünde kongre ve balo salonunun yanı sıra 250 ve 680 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salonlar yer alıyor." dedi. Varlıbaş, otoriterin 2012 yılında Varyap Meridian'in tamamlanmasıyla birlikte yüzde 300'e varan oranda prim yapacağını öngördüğüne işaret ederek, "Bu projemiz, inşasına başladığımız günden bugüne kadar artan satış ve prim performansı ile dünyada da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Satışa başladığında 3 bin ile 3.500 lira arasındaki ortalama metrekare satış fiyatları 7 bin liraya ulaşmış durumda. Bizim projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, metrekare fiyatlarının 10 bin lirayı aşacağını öngörüyoruz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)