E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kötülüğün dünyanın her yerinde pusuya yattığı bir dönemde, uzun zamandır müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye karşı attığı tek taraflı adımlar sadece ABD'nin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir. Çok geç olmadan, Washington ilişkilerimizin asimetrik olabileceği yanlış düşüncesini bir kenara bırakmalı ve Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu kabul etmelidir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık trendini tersine çeviremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, New York Times gazetesi için İngilizce kaleme aldığı "Türkiye, ABD ile Krizi Nasıl Görüyor?" başlıklı makalede, iki ülke arasında son dönemde yaşanan gerginliğe değindi.
Türkiye ve ABD'nin son 60 yıldır stratejik ortak ve NATO müttefiki olduğuna, iki ülkenin Soğuk Savaş döneminde ve sonrasında karşılaştıkları ortak zorluklara karşı omuz omuza durduğuna işaret eden Erdoğan, "Türkiye, yıllar boyunca ne zaman gerekli olsa ABD'nin yardımına koştu. Kore'de askerlerimiz birlikte çarpıştı. Küba füze krizinin en yüksek olduğu dönemde, Türkiye topraklarında Jüpiter füzelerinin konuşlanmasına izin vererek ABD'nin durumu yatıştırma çabalarına katkı sağladı. 11 Eylül terör saldırılarının ardından Washington bu kötülüğü yapanlara karşılık vermek için dostlarını ve müttefiklerini beklediğinde, askeri birliklerimizi buradaki NATO misyonunu başarıya kavuşturmak için Afganistan'a gönderdik." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, öte yandan ABD'nin, Türk halkının endişelerini anlayamadığını ve saygı duyamadığını vurguladı.
Son yıllarda iki ülkenin ortaklığının ABD tarafından anlaşmazlıklarla sınandığını kaydeden Erdoğan, "Ne yazık ki bu tehlikeli trendi tersine çevirme çabalarımız boşa çıktı. ABD, Türkiye'nin egemenliğine saygı duymaya başlayıp, milletimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri anladığını ispatlayamazsa ortaklığımız riske girebilir." değerlendirmesine yer verdi.
"FETÖ'nün darbe girişimine tepkisi tatmin edicilikten uzaktı"
Başkan Erdoğan, Türkiye'nin, Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen'in elebaşı olduğu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensupları tarafından 15 Temmuz 2016'da saldırıya uğradığını hatırlattı.
ABD'nin, bu darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili tutumuna da değinen Erdoğan, ifadelerini şöyle sürdürdü:
"FETÖ'cüler hükümetime karşı kanlı bir darbe yapmaya çalıştı. O gece milyonlarca vatandaş, şüphesiz ki ABD'lilerin Pearl Harbour ve 11 Eylül saldırılarından sonra deneyimlediği vatana bağlılık hissiyatıyla sokaklara döküldü. Uzun zamandır benim seçim kampanyalarımı yöneten sevgili arkadaşım Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da aralarında olduğu 251 masum insan ülkemizin özgürlüğü için en ağır bedeli ödedi. Ailemin ve benim ardımdan gelen ölüm mangası başarılı olsaydı ben de onlardan biri olacaktım. Türk halkı, ABD'den bu saldırıyı kesin bir dille kınamasını ve Türkiye'nin seçilmiş hükümetiyle dayanışmasını dile getirmesini istedi. ABD bunu yapmadı. ABD'nin olaya tepkisi tatmin edicilikten uzaktı. Türk demokrasisinin yanında olmak yerine ABD yetkilileri ihtiyatlı bir şekilde 'Türkiye'de istikrar, barış ve devamlılık' çağrısında bulundu. Bu da yetmezmiş gibi Türkiye'nin iki taraflı bir anlaşma ile Fetullah Gülen'in iadesi için yaptığı talepte hiçbir ilerleme kaydedilmedi."
Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinde başka bir hayal kırıklığının ise terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye ABD'nin verdiği destek olduğuna dikkati çekti.
Başkan Erdoğan yazısında bu konuyla ilgili, "Türk makamlarının tahminlerine göre, Washington son yıllarda PYD/YPG'ye silah vermek için 5 bin kamyon ve 2 bin kargo uçağı kullandı. Hükümetim, ABD'li yetkililerin PKK'nın Suriye'deki müttefiklerine eğitim ve teçhizat verme kararlarından duyduğumuz endişeyi tekrar tekrar paylaştı. Ne yazık ki sözlerimize kulak tıkandı ve ABD silahları en nihayetinde sivil halkımızı ve Suriye, Irak ve Türkiye'deki güvenlik güçlerimizi hedef almak için kullanıldı." görüşünü paylaştı.
"Milli çıkarlarımızı korumak için gerekli adımları atacağız"
Son günlerde ABD'nin, hakkında bir terör örgütüne yardım ettiği suçlaması bulunan Amerikan vatandaşı Andrew Brunson'ın Türk polisi tarafından tutuklanmasını gerekçe göstererek Türkiye ile tansiyonu artıracak birçok adım attığını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Donald Trump'ı birçok toplantımız ve konuşmamızda uyardığım gibi hukuki sürece saygı duymak yerine, ABD dost bir millete karşı haddini aşan tehditler yayımladı ve Bakanlar Kurulumuzun birçok üyesine yaptırım uyguladı. Bu karar kabul edilemez, mantıksız ve en nihayetinde uzun süreli dostluğumuza zarar verici nitelikteydi. Türkiye'nin tehditlere cevap vermediğini göstermek için birkaç ABD'li yetkiliye yaptırım kararı aldık. Biz hep aynı prensibe bağlı kalacağız: Hükümetimi hukuki sürece müdahale etmeye zorlamaya çalışmak anayasamıza ya da ortak demokratik değerlerimize uygun değildir.
Türkiye zaman belirledi ve ABD dinlemezse bir kez daha kendi göbeğini kendi kesecek. 1970'lerde Türkiye, Washington'ın itirazlarına rağmen Kıbrıs Rumları tarafından Türk kökenlilere karşı uygulanan soykırımı engellemek için Kıbrıs'a girdi. Son zamanlarda Washington'ın Suriye'nin kuzeyinden gelen milli güvenlik tehditleriyle ilgili bizim endişelerimizin ciddiyetini anlayamaması, DEAŞ'ın NATO sınırlarına erişimini kesen ve YPG'yi Afrin kentinden çıkaran iki askeri operasyonla sonuçlandı. Bu durumlarda olduğu gibi milli çıkarlarımızı korumak için gerekli adımları atacağız."
Erdoğan yazısına şu ifadelerle son verdi:
"Kötülüğün dünyanın her yerinde pusuya yattığı bir dönemde, uzun zamandır müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye karşı attığı tek taraflı adımlar sadece ABD'nin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir. Çok geç olmadan, Washington ilişkilerimizin asimetrik olabileceği yanlış düşüncesini bir kenara bırakmalı ve Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu kabul etmelidir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık trendini tersine çeviremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız."
Küba füze krizi örneğindeki hataya düzeltme
Erdoğan imzasıyla yayınlanan makalede yer alan bir hata, New York Times tarafından düzeltildi. Erdoğan, tarihte ABD'nin ihtiyacı olduğu dönemlerde Türkiye'nin yardımına koştuğunu anlatırken, iki tarihi olayı örnek gösterdi; Kore Savaşı ile, 1962 yılındaki Rusya-ABD Küba füzeleri krizi. Erdoğan'ın makalesindeki tarihi hata da Küba füzeleri krizi örneğinde geldi.
Makalenin yayınlanan ilk halinde ve Türk medyasında yayınlanan Türkçe tercümesinde ABD'nin füze krizinin tepe noktaya vardığı dönemde, gerilimi “Türkiye'ye Jüpiter füzesi yerleştirerek” dağıttığı bilgisi yer aldı. Oysa Küba füzeleri krisinde tam tersi yaşanmıştı. ABD, Jüpiter füzelerini Türk topraklarına Küba Füzeleri krizi çıkmadan önce yerleştirmişti. Küba füzeleri krizinin çıkmasının ardından ise, ABD'deki Başkan Kennedy yönetimi, SSCB ile varılan uzlaşma çerçevesinde, Sovyetlerin Küba'daki füzeleri çekmeleri karşılığında, ABD de Türkiye'deki Jüpiter füzelerini geri çekmişti.
New York Times da yazının altına bir düzeltme notu koyarak, yazının tarihi hatayı düzeltecek şekilde düzeltildiğini okuyucularına bildirdi. New York Times'ın düzeltmesinde, “bu makalenin önceki versiyonunda Türkiye'ye Jüpiter füzelerinin yerleştirilmesine ilişkin detaylar yanlış verilmiştir” denildi. New York Times'ın makalenin altına koyduğu düzeltme notunda, “Makalenin önceki versiyonunda Türkiye’deki Jüpiter füzeleri ile hatalı detaylar verilmiştir. 1962’de Kennedy yönetimi, İtalya ve Türkiye’deki Jüpiter füzelerini çekerek, Küba’daki Sovyetler füzelerinin kaldırılmasını müzakere etmişlerdir. Küba füze krizinde Türkiye’nin böyle bir hamle yaptığı gerçeği yansıtmıyordur” ifadesi yer aldı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bir şeytanı bırak diger şeytanı tut. Vah vah vah
arkadaşlar Rusya çok zora düştüğümüzde destek olmuştur,sakın hor görülmeye dünya devleti olmak için ilişkileri iyi tutmak ve iyi diplomasi gerekir,biz her ne olursa olsun ilişkileri yumuşak tutmalıyız ,unutmayalım mevlanalar yunuslar bizlerden kötü olanlar utansın bizler yapıcı olmalıyız bunu beceremiyorsak işimiz gerçekten zor
Sen naparsan yap yanlış oluyor. 18!ay varken erken seçşme gitmeeydin dolar yüzde71 artarmıydı 4 ayda 😳
7 kocalı hürmüze döndürdünüz dış politikayı
Amerika vatandaşı olmak için Amerika'da doğuranları , Amerikan vatandaşı Siyasetçilerimizi, İşadamlarımızı, Sanatçı geçinen ucubeleri , Davulcuları, Zurnacıları kim varsa T.C. vatandaşlığından atalım.
Herdaim yeni muttefikler dostlar arayip bulmaliyiz hrmde hasindan
abd şunu iyi anlasın rusya ve iran bizim komşumuz aynı coğrafyadayız tarih boyunca aramız iyi yada kötü olduğu dönemler olmuştur fakat bu iki ülkede komşumuz bunu avrupa ülkeleri özellikle almanya dahil iyi anlasın.
zaten iyi biliyorlar :)) rusya dedigin satilik ulkedir, parasini ver ne yaparsan yap. ucagini durus 12 tane s-400’ü 13.5 milyar dolara al tamamdir. iranin zaten akli fikri sunni ulkeler uzerinde baski kurmak.
Yeni muhtarlar toplantısı yapılsın hemen.
Yandaşları yeterince zengin ettiniz. Artık üretime geçin taşa yatırımı bırakın
yok kardes yetmez, daha kanal istanbul var. son paramiz ile onu yapmamiz lazim, etrafindaki arazilerin tum parsellerini yandaslara sattik, ayrica sadece kanal projesinden 250 yandas firma ihale alir. onun tasaronlarida var. offf offf ne para kazanacaklar. siz dolar bozun.
İhaleler artık Avrupalılar Amerikalı şirketlere değil çin ve Ruslara veriliyorsa, yeni stratejik ortaklar çoktan belirlenmiş. Bunun içinde toplumsal psikolojik altyapı tamamlanmış.. Zaten Sudan Beşir inde, Ukrayna da, Mısır’da, İran ambargosunda, Suriye de Amerika ve NATO’dan ayrışan zıt politikalar olmuştur. Güvensizlik derinleşmiş durumda . Artık NATO Amerika İle bu gitmez. Yeni yol haritası izlenmeli
Borsada bütün ooerasyoncukar yaptıkları tanı a kar kaldı. Duş ilişkiler politikasında aynı. Sanki hiç yanlış politikalar izlememişler herkes hatalı omlar muhteşem
Madem bu kadar rest çekiyoruz o zaman İncirlik üssünü kapatalım ki gerçek ABD karşıtlığımız oertaya çıksın.Öylede böylede ABD bizi tokatlamaya çalışıyor hiç olmazsa tokat yerken bizde böyle bir yumruk atalım ki şanımız yürüsün. Yapabilirmisiniz yok.Geçmişi eleştirirken rahat rahat konuşuyorsunuz ama.Bu ülkede bunu yapan liderler oldu unutmayın
Hani size Allah yeterdi? Kuldan medet umar olmuş Sun?
Eğri oturup doğru konuşalım; bu iş damatlan olmaz
Rabia diyordu dolar 4 oldu. Osmanlı samari diyordu 5 oldu. Damatlık sistemini getirdi 6 oldu dolar. Kademe kademe ülkeyi felakete sürüklüyor
Ya natodan cikmayi nie istiyonuz killik olsun die orda duracaz cikmayacaz kendimize elbette yeni dastlar muttefikler bulacaz mevlana ne demis gelin a dostlar tanis olalim yoldas olalim isleri kolay edelim.o
amerikan anlayışında müttefik demek : "yaptığı her türlü rezalete ortak ol demektir" bir çeşit kölelik demektir. Şu an mevcut görüntüde zaten müttefik değiliz. Mevcut amerikan yönetimi büsbütün tozuttu. artık yönetimde abd ulusal çıkarlarını gözeten bir anlayıs yoktur. sadece israil ve siyonist çıkarları önemseyen bir yönetim vardır. kısaca dostlar: "abd 'de fetöcü benzeri bir yöntemle evanjelist siyonist bir ihtilal olmuştur." abd nin en zayıf noktası israil dir. Türkiyeyi Çin ve Rusya'ya kaptırmak israil denen cücük devletin güvenliğini tehlikeye atmak demektir.
Tayyip başbakan olmadan önce ziyaret ettiği ilk ülke ABD idi. Yanında da tercüman olarak egemen bağış vardı. Hanı su makaracı...
Senin biriyle dost olmak istemen birşeye yaramaz, diğer ülkelerin seninle dost olmak istemesi gerekir. Daha 2 hafta önce trumpla Elele kol kola fotoğraf çektiren birine kim güvenir? O fotoğraf lar mazlum İslam dünyasında utanç vesikan olarak duruyor
Tayyip ile kim dost olmak ister? Afrikalı diktatörler:)
Siyasal İslamcı genlere sahip olan AKP’lilerin, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye!… Kahrolsun Amerika!..” diye bağıran gençleri anlamasını beklemek, her şeyden önce yakın tarihi unutmak, yakın tarihi bilmemek, yakın tarihi anlamamak demektir. Çünkü, bugün, “eylemci öğrencileri” “yasadışı örgüt mensubu” olarak gören AKP’li kafa, 1969’da İstanbul’a gelen Amerikan 6. Filosu’na tepki gösteren “eylemci öğrencilere” “vatan haini, kızıl Komünist”, muamelesi yapan kafanın genetik mirasçısıdır”
Geldi geleli kavga etmedigin kim kaldi
Bu kalleşliğe gereken cevap mutlaka verilmelidir, HDP ye oy veren biri olarak (eleştiri hakkımı saklı tutarak) ABD nin bu şeytanca tutumu karşısında elbette tercihim ülkemden yana olacaktır...
Hirsizin hic mi sucu yok
dost mu kaldı? Afrika ülkeleri var onlarla dost oluruz.
Artık bu sene kimse hacca başvurmaz. Emekli maaşı 300 euro bile etmiyot
Suudlari zengin edip duruyorduk zaten
Ulkeyi iyi yonetemediniz, yandaslar betondan ranttan zengin oldular, parasini kacirdi , sucu hep dis guclerde bulmayin, abd'den once abd vatandasi 1 numarali hirsiz ihlas patronuna hesap sorun...abd de ne kadar mali var o'nun?
Amerika Suriye’de Ypg ile işbirliği yaptı, Fetöyü besledi doğru. Ama sadece bunları söylemekle olmuyor. Onlarda diyor ki biz onları hep komşnizme karşı koruduk ama Ukrayna işinde henen Rusya’ya yakınlaltılar, İran ambargosunda, Sudan beşirinde, Suriye icrasında, Mısır siyasetinde hep karşıt işler yaptılar diyorlar. Yani mevcut hükümetin bu politikaları gerçekten Türkiye yararına mı? Yoksa sadece kendi ideolojik eksenine uyarladoğı politikalar mı? Bu çatışmalar a neden olan Hükümetin hiç mi yanlış politikası yok? Bütün denetler tek taraflı beyin yıkama olayı ve ülke yararına olmayan işler.
Onlarda unutmadin ki rus ucagini biz dusurduk ruslarla papaz olduk suriyede dibimizde daes pkk pyd yi besleyip uzerimize saldilar 4 ile 5 milyon suriyeli hala ulkemizde esadi sinayacaz derken hatayda askeri ucagimiz dusuldu.iranda karisiklik cokarip suriye gibi yapmak istiyorlar amma daha suriye belasindan kurtulsmadik yanibasimizda ic savas yapan bir ulke hayrimiza olmaz
ABD yaptırımları ve ekonomik baskısının sebebi bizi IMF kucağıns düşürmek ,onların baskıları ve ülkemizde yeterli döviz rezervi olması sebebi ile ekonomik sıkıntılar başlatmakta başarı olmuşlardır kısmen şimdi bizim adımlarımız onlardan daha etkili olacaktır .Burda ilk iş ülkemizden Amerika’nın konsolosluklarını ve askeri üstleri kapatma ile başlamalıyız biraz sert bir cevap olsada biz 2001 krizini yaşamamamız gerekmekte ve ülke olarak sabit kur polikatasını geçmemiz gerekmektedir.
Tl dolar kuru ne olur acaba
Vatan elden gidiyor sen osuruğun hesabını yapıyorsun be !!!!!!!!!!!!!!!!!!! .Üçüncü dünya ülkesi oluyoruz 3-5 kuruş kazandığını sanıyorsun ama kendi paranın alım gücü düşüyor haberin yok.
Eğer tepkilerinizde samimiyseniz.Özgür bağımsız bir dünya devleti olduğumuzu tüm dünyaya duyurmak ve haykırmak için Amerikanın SÖMÜRGESİ olmadığımızı ispatlamak için ''DERHAL İNCİRLİK ASKERİ ÜSSÜNÜ KAPATIN'' yaparsanız dolarda düşer ekonomide düzelir.Türkiye rüştünü ispatlamış olur.
Brunson isimli valeyi boş masaya atmak hiç bir işimize yaramaz..Tam tersi; "yine mi kazıklandık?" duygusu yaratacak süreçlere şahit oluruz..Önce yerde OFAC kartını o kartın üstüne yazan halkbank cezasını görmeliyiz..6 kasım ABD seçimlerine kadar dişini sıkan Türkiye ancak bu şekilde pazarlık sürecinin kaybedeni olmaktan kurtulur..Zira ABD kamuoyunda bu kadar köpürtülen Brunson, 6 kasım yaklaştıkça Trump sıkıştıran bir manivelaya dönüşecek..Biraz kendimizi tutucaz dayanıcaz..Trump 1 ay sonra marine olmaya başlar...Haa OFAC yarın belli olsun..makul sonuc çıkarsa Brunson duruşmasına kadar ev hapsini kaldırır, duruşmada da icaaabına bakarız..Aksi halde 2 kasım Cumaya, ya da 5 kasım pazartesine bir duruşma daha koyarız olur biter:):)OFAC kartı ellerinde durdukça biz rahat edemeyiz..
Yeni müttefikler aramaya felan hiç gerek yok Japonya gibi çok çalışacaksın , güçlü bir devlet olacaksın.Kuzey Kore gibi nükleer olacaksın onları masaya sen oturtacaksın , müttefik arayan değil müttefik olmak için aranan olacaksın , muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Türkun Türkmen başka dostudur muttefikide olmaz. Natodan çıkimalı İncirlik kapatılmalı Ayasofya ibadete hemen açılmalı.
Zaten dost ve müttefiklik çoktan bitmişti, Mısır siyasetinde bitmişti, Sudan olayında bitmişti, Ukrayna da bitmişti, İran’da bitmişti, Suriye’de bitmişti... bu ülkelerdeki Avrupa Amerika İle çelişmişti tercihler. Artık Türkiye kendine doğru bir yön bulmalı. Artık karşılıklı güven bitmiştir. Yapmacık git gel oyunlarına da hiç gerek yok.
Zaten Reşs son bir yoldır ihaleleri Amerika ve Avrupa’ şirketlerine vermiyor. Çinli ve Ruslara hep öncelik veriyor. Prysmiam ın Körfez kablo ihalesinde 369 milyon civarında en iyi teklif vermesine rağmen kabul görmedi. Artık Çinlilere Ruslarla İranlılar la yola devam
bence nato dan çıkmalı veya dondurulmalı.incirlik, kürecik üsleri ile hava sahamız abd kapatılmalı.abd ile tüm ticaret yasaklanmalı.afganistan daki askerlerimiz geri çağırılmalı.çünkü bizleri müslüman ülkere imaj acısından kullanmışlardır.
tranp denilen deliyi tek israili sıkıştırırsan sonuç alınır
Her satırını alkışlayarak okuduğum, milletimizin bağımsız olduğunu ve kendi kararını alabilecek durumda ve azimde olduğunu, karşı tarafa da haddini ve hududunu belirten bir makale olmuş. Dolar düşer kalkar, o düşmeyecek diye bağımsızlığımızdan ve onurumuzdan taviz verirsek çok yakında onları hiç bulamayabiliriz. Bu makaleyi mutlaka okuyacak olan ABD yetkilileri herhalde konumlarını bir kez daha düşüneceklerdir. Aksi halde yolumuza bakarız. 2500 yıllık tarihimizde bu gibi ufak çakıl taşları bizi rahatsız etmez. Olay sadece Merkezin faiz artırımı değil, gerçekten ülkemize karşı bir döviz manipülasyonu var, öyle olmasa dövizin hareketli olduğu bir günde Trump o menfi açıklamaları yapıp yangına körükle gitmezdi. Bu açıklama için teşekkürler Devlet Başkanım Sn. Recep Tayyip Erdoğan.
Reis çarşamba günü dolar 7.5 olacak ekonomiyi pratik ve teorik olarak toparlayan damat bey de yaptırım listesini giriyor. Yoksa damat beyinde orada malı mülkü yok eğer yoksa sorun olmaz yola devam.
Yeni müttefik sen uzayda ara mars6da falan...
ABD den büyük Allah var
Abd den alınan mal 10 milyar dolar satılan mal 1 milyar dolar ticari ilişkileri kessek biz karlı abd zararlı çıkar abd mallarına ambargo konulsun 57 miyar tl lik çari açık ortadan kalkar yolumuza daha güçlü bakalım
Sorun, ABD'nin Turkiye'ye kredi verilmesini engellemesi. Yoksa biz su anda bile ABD'ye epeyi ihracat yapıyoruz.
Yeni müttefik yerine biraz akıl arayın milleti dış güçler diye diye kandırdığınız yeter
Aslında bu açıklama, Türk heyetinin abd'ye gönderilmeden önce alınması gereken bir karardı. Türk heyetinin abd'ye göndermek yerine onlar bize ilişkileri düzeltilmesi için heyet göndermesi gerekirdi. Sanki suçlu bizmiş gibi önce biz ilk heyeti biz gönderdik.
Kesinlikle natodan çıkmalı. Başımıza ne geldiyse bu Nato yüzünden geldi. Bütün darbelerin arkasında abd İsrail ve Nato var.
Nasıl ortaklık bu ?????????????? Yıllardır 1950 lerden beri hep taviz veren Türkiye mesela incirlği kullandırıyorsun , sen gidip Amerika da onların üslerinden birini kullanabiliyormusun ?????????????? Ortaklık demek karşılıklıdır.Eğer sen incirlik gibi bir askeri bir üssü abd ülkesinde kullanabiliyorsan ortaksın demektir.Ortaklık felan yok biz kullanılan bir ülkeyiz.İki bakana giriş yasağı koydular.Bu davranış tüm tc vatandaşlarına karşı konulmuş bir yasaktır.ne ortaklığı , nato müttefiğiymişiz geç onları geç abd den bol bol silah alırsan aynen suudiler gibi kanka olursun yoksa dış kapının mandalı.
Ya cahilleri öğrenmişsiniz bir İncirlik kıt beyinlisi bir Oğuzhan Uğur denen siyaseti, ülke politikalarını alaycı tavırla eleştiren gerzek yüzüne İncirlikte,İncirlik hay incirliğinizi ya ''Kapat incirliği'' , ''Çık Natodan'' , ''Kısas'a kısas yap'' gördük oğlum salak mısınız siz? Kullanılan bir ülkeyiz haklısın ama unutma giydiğin don'a kadar dışa bağımlıyız o zaman don bile giymeyecek misin? Üretim yok Abicim ! Sen hiç düşünmedin mi ulan bu ülkeyi sadece ben mi düşünüyorum bu yönetimdeki adam bunu bilmiyor mu bunu ilkokul 1. sınıfa giden çocuğa anlat oda kullanılıyoruz der yapma Allah aşkına akıl akıldan üstündür.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:39)