E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Riskli yatırım fonu şirketi Omega Advisers’ın 77 yaşındaki milyarder CEO’su Leon Cooperman borsalardaki son duruma ilişkin fikirlerinin üç farklı piyasa denklemiyle açıklıyor.
Marketwatch’un haberinde göre borsanın içinde üç farklı piyasanın oluştuğunu belirten Cooperman büyük teknoloji hisselerini bu piyasanın birincisi olarak tanımlıyor. FAANG şirketleri olarak tanımlanan Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi ağır sıklet şirketler kovid-19’un yol açtığı bozulmadan en çok faydalananlar olarak ilk piyasayı oluşturuyor. Cooperman, ”Bu hisseler bazı açılardan altından daha iyi. Oldukça zengin değerlemelerden satılıyorlar. Ancak faiz oranlarına bakıldığında pahalı değiller” ifadelerinde bulunuyor.
Milyarder yatırımcı teknoloji hisselerinden vazgeçmedi
Cooperman’ın portföyündeki en geniş pozisyon Alphabet’te. Ünlü yatırımcı büyük miktarda Microsoft ve daha sınırlı da olsa bir miktar Amazon hissesi, daha küçük pozisyonda Facebook hissesi bulunduruyor. Haberde Cooperman’ın Apple hissesini fazlasıyla erken sattığını düşündüğü için de üzüntülü olduğu belirtiliyor.
Cooperman’a göre bu hisselerin problemi borsanın daha önce bu tip koşuları yapması ve genellikle yüksek miktarda başarısızlık oranı göstermesi. 1970’lerde Japonya endeksi NIFTY 50’deki yüksek sermayeli hisseleri hatırlatan milyarder yatırımcı %20 kaybetme oranı olduğunu söyleyerek başarılı olanları aralarından seçmek için çok şey yaptığını belirtiyor. Cooperman korona virüs pandemisinden faydalanan şirketlere aşırı kâr vergisi uygulanmasını şaşkınlıkla karşılamayacağını söylerine ekliyor.
Milyarder yatırımcı borsada oluşan ikinci piyasa denklemini Robinhood piyasası olarak tanımlıyor. Genç borsacıların sıfır maliyetle borsaya girmesiyle perakende yatırımcıların iflas eden araba kiralama şirketi Hertz, korona virüs etkisi altındaki American Airlines ve Eastman Kodak gibi şirketlerin hisse değerlerini yukarıya çıkardıklarını belirtiyor.
Cooperman, “Bakın, (milyarder yatırımcı) Carl Icahn bir aptal değil. O harika bir adam. Kendi mali işlerini yürütmede harika bir iş çıkardı. Hertz’deki hatalı pozisyonunu hisse başına 72 sente sattı. Üç hafta sonrasında Robinhood yatırıcıları bu hisseleri 5 dolara satın aldı. Bu piyasaya hiç dikkatimi vermiyorum. Gözyaşları ve bunun gibi şeylerle bitecekler” ifadelerine yer verdi.
Cooperman borsadaki diğer hisselerin oluşturduğu piyasayı üçüncü piyasa olarak değerlendiriyor. Cooperman üçüncü piyasa için, “piyasanın kalan kısmı ve burada oldukça fazla değer var” ifadelerine yer vererek riskleri de buna göre ayarlamanın gerektiğinin altını çiziyor.
Cooperman Tesla’nın bu üç piyasanın hangisine girdiğine ilişkin Real Vision Baş Editörü Ed Harrison’ın sorusuna, “Ben Tesla’yla ilgilenmiyorum. Zira ben daha çok kurumsal tipte bir insanım ve Elon Musk’ın ki bu adamın dahi olduğu çok belli, tweetleri ve bunun gibi davranışları ve her şeyin ötesinde şirketinin her şeyin üzerindeki piyasa kapasitesi beni rahatsız ediyor” sözleriyle cevap verdi. Cooperman Volkswagen’in yakın zamanda bir elektrikli araçla ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.
Milyarder yatırımcı Biden’ın başkanlığı konusundaki en büyük endişesinin kurumsal vergileri %21’den %28’e çıkarması olduğunu belirtiyor.
ABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor
Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor
Japonya Borsası’nda sistem çöktü
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:38)