E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCiner kritik virajda!---

Ciner kritik virajda!

Ciner kritik virajda!
18 Kasım 2011 - 09:14 borsagundem.com

Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım bölgesi İstanbul Boğaziçi Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin özelleştirme ihalesinde sıra Park Holding’e geldi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren Park Holding’i, Boğaziçi Elektrik’e devralması konusunda davet mektubu gönderdi.
Davetin ardından Park Holding ile ÖİB arasında, devir için görüşmelere başlanacak. Görüşmelerde, krediyi bulması için gruba belirli bir süre verilecek. Grup isterse ek teminat karşılığında ek süre de alabilecek. Star´ın haberine göre, Boğaziçi Elektrik ihalesinde üçüncü en yüksek teklifi veren Park Grubu, dağıtım bölgesi için tam 2 milyar 496 milyon dolar ödeyecek.
İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 990 milyon dolar ile Karamehmet ve Kazancı’nın kurduğu MMEKA vermişti. İkinci en yüksek teklif ise 2 milyar 751 milyon Dolar ile AKSA’dan geldi. Buna göre, Park Grubu Boğaziçi Elektrik’i en yüksek teklife göre 494 milyon dolar daha düşük bedelle almış olacak. Özelleştirme İdaresi’nin, Boğaziçi Elektrik için davet mektubu gönderdiği Park Grubu, Akdeniz Elektrik’te en yüksek, Toroslar Elektrik’te ise ikinci en yüksek teklifi vermişti. Grup her iki ihaleden de çekildi. ÖİB de, grubun Akdeniz’den 10 milyon dolar, Toroslar’dan 15 milyon dolar olmak üzere toplam 25 milyon dolarlık geçici teminatını yaktı. Öte yandan, İstanbul Anadolu Yakası’nda ise daha önce ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren Sabancı’ya davet mektubu gönderilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akan18 Kasım 2011 19:17

    Elektrik dağıtım İhalelerinde başka bölgede teminat yakıp almayana gel burayı al deniyor Böyle şey olurmu? Teminat yaktıysan Yasakla .Adamı böyle oyuncağa çevirirler