E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCiner Boğaziçi'ni alabilir mi?---

Ciner Boğaziçi'ni alabilir mi?

Ciner Boğaziçi'ni alabilir mi?
02 Ocak 2012 - 08:25 borsagundem.com

İstanbul Boğaziçi elektrik dağıtım bölgesinde Park Holding için teminat yatırma süresi 31 Aralık akşamı doldu

Elektrik dağıtım ihalesine çıkılmasının üzerinden tam bir yıl geçti halen daha özelleştirmeler tamamlanamadı. 2010 yılının aralık ayında 10.8 milyar doları bulan elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi verenler teminatlarını yatıramadı ve ilk ödedikleri teminatlar yandı.
Son olarak Anadolu yakası elektrik dağıtımda Sabancı çekildi. Boğaziçi’nde ise Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Holding’in ek süre istediği belirtiliyor. Eğer Özelleştirme İdaresi Ciner’e ek süre vermezse Boğaziçi için açılan ihale iptal edilecek. Çünkü sırada başka yatırımcı yok.
30 Aralık akşamı süresi olan AYEDAŞ için Sabancı’nın da kriz nedeniyle devralmaktan vazgeçtiği anlaşıldı. Şimdi sıra dördüncü sıradaki AKSA’ya geçti. AKSA İstanbul Boğaziçi dağıtımda ikinci sıradaydı. Ancak Boğaziçi’ni devralması için gereken teminatı yatırmamıştı.
Ciner ek süre istiyor
İstanbul Boğaziçi elektrik dağıtım bölgesinde de aynı durum yaşandı. İlk sırada Karamehmet-Kazancı ortaklığı vardı. Ödeme yapılmayınca sıra AKSA’ya geçti. AKSA da gerekli teminatı yatırmayınca sıra Ciner Holding’in şirketi Park Holding’e geçti. Park Holding için de teminat yatırma süresi 31 Aralık akşamı doldu. Konuya ilişkin bugün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın açıklama yapması bekleniyor.
Park Holding’in Özelleştirme İdaresi’nden süre istediği konuşuluyor. Eğer Park Holding’in de Boğaziçi dağıtımı devralmazsa Boğaziçi dağıtım ihalesi iptal edilecek.Çünkü sırada başka teklif sahibi yok.
Toroslar ile Akdeniz dağıtım için de ek teminat yatırma süresi 30 Aralık’ta doldu. Akdeniz’de EMKAT’ın da teminatı yatırmadığı kaydediliyor. Eğer yatırılmamışsa bu ihale iptal edilecek. Toroslar’da ise sıra dördüncü sıradaki Cengiz-Kolin-Limgaz ortaklığına geçecek.
Neşe Karanfil/Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)