E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Merkez Bankası yeni bir kredi aracı---

Çin Merkez Bankası yeni bir kredi aracı

Çin Merkez Bankası yeni bir kredi aracı
28 Ekim 2024 - 07:20 borsaningundemi.com

Çin Merkez Bankası (PBOC), vadesi dolmak üzere olan orta vadeli kredi nedeniyle bankacılık sisteminde likiditeyi sağlamak için yeni bir açık piyasa parasal aracı başlattığını açıkladı.

Çin Merkez Bankası (PBOC) yıl sonunda trilyonlarca yuanlık kredinin sona ermesinden önce piyasaya daha fazla likidite enjekte etmek ve bankacılık sistemindeki kredi akışını desteklemek için Pazartesi günü yeni bir kredi aracı başlattı.

PBOC bir bildiride, "bankacılık sisteminde makul miktarda likidite sağlamak ve merkez bankasının politika araç setini daha da zenginleştirmek" için açık piyasa doğrudan ters repo işlemleri imkanını aktif hale getirdiğini duyurdu.

Yaklaşık 2,9 trilyon yuan (406,58 milyar dolar) orta vadeli kredinin şu andan Aralık sonuna kadar vadesinin dolması bekleniyor. Bu, bankaların yatırımı finanse etmesini ve dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki zayıf büyümeyi canlandırmasını zorlaştıracak.

Duyuruda, yeni aracın bir yıldan daha kısa bir vadeye sahip olacağı, genellikle yedi, 14 veya 28 günlük vadelere sahip olan, günlük olarak yürütülen ve normalde teminat gerektiren normal ters repo işlemlerinden daha uzun olacağı belirtildi.

Çin'de 280 milyar dolarlık borsa fonu önerisiÇin'de 280 milyar dolarlık borsa fonu önerisi

 

Çin Merkez Bankası'ndan faiz kararıÇin Merkez Bankası'ndan faiz kararı

 

 Çin'de büyüme ve Trump riski Çin'de büyüme ve Trump riski

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)