E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisselerinden çıkışlar hızlandı---

Çin hisselerinden çıkışlar hızlandı

Çin hisselerinden çıkışlar hızlandı
03 Ocak 2024 - 11:36 borsagundem.com

Çin ve Hong Kong hisse senetleri geçen ay aktif uzun vadeli yöneticilerden 3,8 milyar dolarlık net çıkış yaşadı; bu, 2023'ün en kötü ayı ve kayıtlardaki üçüncü en büyük aylık çıkış oldu.

Morgan Stanley analistlerine göre, küresel uzun vadeli fonlar, itfa taleplerini karşılamak ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisinden uzaklaşmak için acele ettikleri için Aralık ayında Çin hisse senetlerini 2023'ün en yüksek hızında elden çıkardı.

Morgan Stanley'in kantitatif araştırma ekibinin raporuna göre, Çin ve Hong Kong hisse senetleri geçen ay aktif uzun vadeli yöneticilerden 3,8 milyar dolarlık net çıkış yaşadı; bu, 2023'ün en kötü ayı ve kayıtlardaki üçüncü en büyük aylık çıkış oldu.

Gilbert Wong liderliğindeki analistler, "Hem yatırımcıların hisse senedi fonlarından itfaları hem de portföy yöneticilerinin Çin'deki düşük ağırlığı derinleştirmek için yeniden dengelemeleri çıkışlara katkıda bulundu" dedi.

Çin'in gösterge endeksi CSI300 2023'te %11 düşerken, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi %14 değer kaybetti.

Morgan Stanley, Avrupalı fon yöneticilerinin "Çin'deki düşük ağırlıklarını ABD'li meslektaşlarıyla uyumlu hale getirmeye çalıştıklarını" söyledi.

Morgan Stanley, Aralık ayındaki 3,8 milyar dolarlık çıkışın 2 milyar dolarlık kısmının fonlardan yatırımcı itfalarından, geri kalanının ise fon yöneticilerinin ülke dışına yeniden dengelenmesinden kaynaklandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)