E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yazılım güvenliği alanında faaliyet yürüten Secunia firmasının yayınladığı rapor, bilişim güvenliği açısından son derece iç karartıcı bir tablo çiziyor. Firmaya ait Personal Software Inspector programının topladığı verileri inceleyen güvenlik uzmanlarına göre Windows işletim sistemini tehdit eden yazılım zafiyetlerinin sayısı artışta. Microsoft kendi yazılım ve uygulamalarını giderek daha güvenli hale getirirken diğer firmaların Windows için hazırladığı yazılımlardaki güvenlik zafiyetlerinin sayısı artıyor.
Rapor, geçen yıl 421 farklı firmanın geliştirdiği 2.503 uygulamada toplam 9.776 güvenlik zafiyeti tespit edildiğini gösteriyor. 2011 yılında güvenlik sorunlarına yol açan yazılımların yüzde 76'sı Microsoft dışındaki firmaların ürünlerinden kaynaklanırken geçtiğimiz sene bu oran yüzde 86'ya çıktı. Güvenlik zafiyeti alanında başı çeken uygulama, 291 güvenlik açığıyla Chrome oldu. Chrome'u 257 açıkla Firefox, 243 açıkla iTunes ve 67 açıkla Flash Player takip etti.
Secunia ürün yönetimi direktörü Morten R. Stengaard, raporun Microsoft'un açıkları tespit konusunda daha başarılı hale geldiğini gösterdiğini belirtiyor. Bu iyi haber; kötü haberse yükselen zafiyet sayısı, üretici firmaların güvenlik konularına gereken önemi göstermediğini, hatta güvenlik konusunda bir gerileme içinde olduklarını gösteriyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:40)