E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, TMSF'ye geçen şirketleri TBMM'ye taşıdı---

CHP, TMSF'ye geçen şirketleri TBMM'ye taşıdı

CHP, TMSF'ye geçen şirketleri TBMM'ye taşıdı
21 Eylül 2016 - 11:58 borsaningundemi.com

CHP, kayyım atanan ve ardından TMSF'ye geçen şirketleri TBMM gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, terörle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kayyım atanan ve ardından 674 sayılı KHK ile yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçen şirketleri
TBMM gündemine taşıyarak, “TMSF’ye geçen şirketlerin mali büyüklüğü ne kadardır? TMSF tasfiyeye mi, şirketlerin yaşatılmasına mı öncelik verecek? Şirketlerle ilgili şeffaf ve düzenli bilgilendirme yapılacak
mı?” sorularını yöneltti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, OHAL kapsamında çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütleri ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133’üncü maddesi kapsamında kayyım atanan şirketlerde, kayyımların görevinin sonlandırıldığını ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yetkili kılındığını hatırlattı.
Düzenleme kapsamında, daha önce kayyım ataması yapılan hangi şirketlerin TMSF’ye geçtiği, şirketlerin sermaye büyüklüğü, 2015 yılı geliri ve istihdam durumu hakkında bilgi isteyen Budak, “Söz konusu KHK’nin 19’uncu maddesinin 2’nci fıkrası doğrultusunda, TMSF hangi şirketlere kayyım olarak atanmıştır? Bu şirketlerin sermaye büyüklüğü, mal varlığı 2015 yılı geliri ve istihdam durumu nasıldır?” dedi.

TERÖRLE BAĞLANTISI OLMAYAN ORTAKLAR

Yönetimi TMSF’ye geçen şirketlerin, terörle bağlantısı olmayan ortaklarının ve alacaklıların ciddi bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Budak, Başbakan Yardımcısı Canikli’ye şu soruları yöneltti:
“-TMSF söz konusu şirketlerle ilgili hangi işlemleri yürütecektir?
Öncelik şirketlerin tasfiyesi mi yaşatılması mı olacaktır?
-TMSF’ye geçen şirketlerin ortaklarından, terör örgütü bağlantısı olmadığı belirlenenlerin hakları nasıl korunmaktadır? Bu konuda özel bir inceleme yürütülmekte midir?
-TMSF yönetimine geçen şirketlerden alacaklı durumda olan ancak terörle ilgisi olmayan kişi ve firmaların haklarının korunması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Söz konusu şirketlerden alacaklı durumda olan kişi ve firma sayısı nedir, alacaklarının tutarı ne kadardır?
-Çalışanların hakları korunmakta mıdır? TMSF yönetiminde söz konusu şirketlerden işten çıkarılan çalışan sayısı nedir?
-TMSF’nin söz konusu şirketlerle ilgili yürüttüğü iş ve işlemlerinin düzenli ve şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşılması sağlanacak mıdır? Bu uygulamaların ulusal ve uluslararası sermaye-finans piyasalarına olumsuz yansımalarını en aza indirmek için hangi adımlar atılacaktır?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)