E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇetin Ali Dönmez göreve başladı ---

Çetin Ali Dönmez göreve başladı

Çetin Ali Dönmez göreve başladı
14 Ocak 2013 - 12:47 borsagundem.com

Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'ndan istifa ederek ayrılan Çetin Ali Dönmez İMKB'de yeni görevine başladı

13 kasım 2012 tarihinde Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Çetin Ali Dönmez, İMKB’de danışman olarak göreve başladı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre, Borsa İstanbul A.Ş. kurulana kadar danışman olarak görev yapacak olan Dönmez, şirketleşme aşaması tamamlandıktan sonra Başkan Yardımcısı olarak atanacak.
Çetin Ali Dönmez, VOB’un, yeni kurulacak Borsa İstanbul çatısı altına girmesi nedeniyle görevinden istifa etmişti. 2008 yılında İMKB Risk Yönetim Müdürlüğü görevini bırakarak Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü olmuştu. Bir anlamda Dönmez yuvaya yeniden döndü. Yeni dönemde İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın yardımcısı olarak görev yapacak olan Dönmez, Vadeli İşlemler ve opsiyon piyasalarının başına gelmesi bekleniyor.
ÇETİN ALİ DÖNMEZ KİMDİR?
27 Eylül 1967'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Pertevniyal Lisesi'nin ardından, 1984 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. 1992 yılında yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden ‘Portföy Yönetim Performansının Ölçülmesi’ konulu tez konusu ile İşletme Yüksek Lisans Derecesini aldı. İşletme Yüksek Lisansı bitirdikten 10 yıl sonra, 2002 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi İşletme Doktora Programı’nı 2006 yılında tamamlayarak işletme dalında doktor unvanını aldı.
1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası'nda Eksper Yardımcısı olarak göreve başladı. 1993 yılında İMKB Hisse Senetleri Piyasası Eksperi unvanını aldı. İMKB Hisse Senetleri Piyasası işlem sisteminin re-organizasyonunda ve daha sonraki otomasyona geçiş projesinin belirli aşamalarında aktif görev aldı. 1995 yılında İMKB'nin iştiraki olan Takasbank'ta Ödünç Menkul Kıymet ve Kredili İşlem Piyasalarının kurulması çalışmalarında Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra, 1996 yılında İMKB Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. İMKB Vadeli İşlemler Piyasası'nın alım satım sistemi otomasyon analiz, dizayn ve test aşamalarında faal görev aldı, ekip liderliği yaptı. 2006 yılında İMKB Risk Yönetim Müdürlüğü'nün kurulmasının ardından Risk Yönetim Müdürü oldu. Nisan 2008'de VOB Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sansür olmasa19 Ocak 2013 10:07

    Maalesef gerçek yorumlara onay vermiyorsunuz Borsagündem

  • severiz15 Ocak 2013 00:41

    kendisini borsagündem kadar olmasa da biz de severiz diyerek yalakalık kervanına katılalım:) bu habere daha ne yazak...

  • Yanar Döner14 Ocak 2013 21:56

    şaka gibi karar. vob çular bilir ne demek istediğimi ;)

  • MUSTAFA TOPRAK14 Ocak 2013 21:00

    SEVGİLİ KARDEŞİM ÇETİN ALİ DÖNMEZ'E YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM. ÇETİN KARDEŞİMİN. BORSA İSTANBUL'DA VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON KONUSUNDA ÇOK FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN. SELAMLAR

  • BORSACI14 Ocak 2013 13:39

    Kendisini eksper olduğu dönemden tanırım.Mükemmel bir insan,bir okadarda mütevazi bir kişilik.Yeni görevinde başarılar.