E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiCep telefonu olanlar dikkat!---

Cep telefonu olanlar dikkat!

Cep telefonu olanlar dikkat!
27 Aralık 2011 - 13:21 borsaningundemi.com

Cadde ve sokaklara 'seyyar' olarak kurulan stantlardan GSM hattı satın alanların başı, icra mahkemeleriyle derde giriyor

Adana'da cadde ve sokaklara 'seyyar' olarak kurulan stantlardan GSM hattı satın alanların başı, icra mahkemeleriyle derde giriyor. Kimlik fotokopisini verip hat alanlar, bir kaç ay sonra 'haciz işlemi' uygulanacağına dair adreslerine gelen icra kağıdıyla adeta şoke oluyor. Adlarına başka hatlar çıkarıldığını öğrenen mağdur vatandaşlar, aynı zamanda bu sahte hatları kullanan kontör dolandırıcılarının da kurbanı oluyor.
Edinilen bilgiye göre; Türkiye'nin en büyük GSM operatörlüğünün bayiliğini yapan bazı firmalarca, kentin muhtelif yerlerine ilan asılan ilanlarla; "Bin 100 TL maaş, sigorta, prim ve yemek" vaadiyle eleman aradığını duyuruyor. İş için başvuranlar, vasıf aranmaksızın stant görevlisi olarak işe alınıyor. İşbaşı yapan gençler, kendilerine verilen stantları şehir merkezinde belirtilen noktalara kurarak, yeni aboneler toplamaya çalışıyor. Sunulan kampanyalardan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise bu stantlara kimlik fotokopilerini bırakıp hat sahibi olabiliyor. Çalışanına vaat ettiği imkanları sağlamak istemeyen firmalar, 20 gün sonra performans eksikliğini bahane edip iş akdine son veriyor.
İşsizlikte birinci kent olan Adana'da işe talep fazla olduğu için de gidenin yerine yenisini bulmak zor olmuyor. İşe alınan her genç 20 günü geçmeden işten çıkarılırken, onların topladıkları kimlik fotokopileriyle de çeşitli sahtekarlıklar düzenlendiği öne sürülüyor. Stantlardan GSM hattı satın alanların adına, yine kimlik fotokopileri kullanılarak faturalı sahte hatlar çıkartıldığı iddia edilirken, sahte hatların borcu bin TL'ye ulaşınca da söz konusu hat, hemen kontörlüye dönüştürülüyor. Sahibi olmadığı bir telefon numarasından dolayı adına icra takibi başlatıldığını öğrenen vatandaş, ya hacizden kurtulmak için borcu ödüyor ya da yasal yollara başvuruyor.
İsminin açıklanmasını istemeyen Y.E. adlı bir vatandaş, tesadüfen icralık olduğunu öğrendiğini ifade ederek, konuyu araştırdığında kendisi gibi birçok mağdur ile karşılaştığını dile getirdi. Y.E., "Geçen Mayıs ayında İnönü Parkı önünde ki bir stanttan kimlik fotokopimi vererek faturalı bir hat aldım. İki ay sonra temmuz içerisinde kimlik fotokopimi kullanarak adıma başka hat çıkarılmış. 600 TL hacizlik borcum olduğunu e-devlet sitesinde rutin kontroller yaptığım sırada öğrendim. Uzun uğraşlar sonucu hat işlemini yapan bayiyi bulduğumda ilgilenmediler. Yoğun çabalarım sonunda benimle aynı tarihte hat satın alan biriyle kimlik fotokopimin karıştığı söylendi" dedi.
Yapılan açıklamanın mantığa aykırı olduğunu savunan Y.E., konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Ben hattı 2011 yılı Mayıs ayında almıştım. Sahte hat ise temmuz ayında çıkarılmış. Oysa aynı gün kimlik fotokopilerinin karıştığı söylenmişti. Arada 2 aylık fark var. Üstelik kimlik fotokopilerinin karıştığını varsayacak olursak, sahte hat kullanıcısı nasıl oluyor da borç biriktikten sonra benim anne kızlık soyadımı vererek faturalıdan kontörlüye dönebiliyor?" Yanlışlığın düzeltileceğinin söylenmesine rağmen bunun yapılmadığını ve bir ay sonra polise şikayette bulunduğunu anlatan Y.E., "Hattımı kontör dolandırıcılarının kullandığını tahmin ediyorum. Çevremde itibarlı tanıdıklarım olmasaydı, borcu ve sorumluluğu üzerime yıkacaklardı. Benim adıma kayıtlı numarayla birilerinin canını yakmış olabilirler. Sokak stantlarından alışveriş yapanlar, mutlaka adlarına herhangi bir hat olup olmadığını kontrol etsin, bir sürprizle karşılaşmasınlar" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)