E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Çatı kurul'uyor---

'Çatı kurul'uyor

'Çatı kurul'uyor
18 Eylül 2014 - 05:01 borsaningundemi.com

SPK ve BDDK gibi kurullar yeniden tartışılıyor. Mevcut kurulların kaldırılması mümkün görünmezken bir çatı kurul oluşturulabileceği belirtiliyor

Son günlerde üst kurullarla ilgili tartışmaların artmasıyla, “Kurullara ne olacak?” sorusu gündeme geldi. Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre, kulislerde üst kurulların kaldırılmasından çok bir çatı kurul oluşturulabileceği ifade ediliyor. Diğer taraftan Başbakanlık’ta 2011 yılında ABD’deki Beyaz Saray modeline benzer bir “Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi” oluşturulmuştu. Bu birime son torba yasada 380 yeni raportör kadrosu verildi. Yasaya da ‘düzenleyici ve denetleyici kurumların uzmanları ve murakıpları’ Sektörel ve İzleme Değerlendirme Raportörü kadrolarına Başbakanlıkça atanabilecekleri hükmü yer aldı. Bu durumda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) ya da Sermaya Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Sektörel ve İzleme Değerlendirme Birimine atama yapılmasının yolu açıldı.

TOPLAM KADRO 402

11 Eylül günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren af düzenlemelerinin yer aldığı torba tasarının 102. maddesinde Sektörel İzleme ve Değerlendirme raportörlerine ilişkin düzenleme yer aldı. Başbakanlığa yasayla toplam 402 kadro verildi. Bunlardan 2’si genel müdür yardımcısı, 20’si de daire başkanlığı kadrosundan oluştu. Geriye kalan 380 kadro ise raportör olarak belirlendi.  

Başbakanlığa bağlı olan Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi 2 Kasım 2011 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı’nın teşkilatını düzenleyen kararname ile oluşturulmuştu. Ancak 2011 yılındaki düzenlemede yeni kadro verilmemişti. Torba yasa TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün verdiği bir önergeyle yeni kadrolar getirilmişti. Önergenin gerekçesinde, Başbakanlık bünyesinde ekonomi, tarım, enerji, sosyal politika, adalet, eğitim, kültür, bilim, teknoloji, iletişim, ulaştırma, çevre, şehircilik ve uluslararası ilişkiler alanlarında Başbakanlığa danışmanlık yapmak üzere oluşturulan Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi ile Başbakanlığın diğer bazı birimlerinin kadro ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı belirtilmişti. Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Başbakanlığın teşkilat birimine eklenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)