E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCari açık Borsadaki sancıyı giderecek mi?---

Cari açık Borsadaki sancıyı giderecek mi?

Cari açık Borsadaki sancıyı giderecek mi?
14 Ağustos 2014 - 08:41 borsagundem.com

Bugün yurt içinde piyasanın odağında cari açık verisi yer alıyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:   

"BIST 100 endeksi sancılı günler geçiyor, cari açık bu sancıyı dinderecek mi?   
BIST 100 endeksi dün 78.310-76.845 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0,27 değer kaybederek 77.618 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1,19 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,49 değer kaybetti.
   
Dün Avrupa tarafında yoğun veri akışı piyasaların gündemini oluşturdu. Piyasaların merceğinde Euro Bölgesi ve İngiltere'de gelen veriler yer alıyordu. Euro Bölgesi ekonomilerinden gelen TÜFE ve sanayi üretimi verileri takip edilmekle birlikte  Almanya ve Fransa'da TÜFE piyasa beklentilerine paralel olarak gerçekleşirken İspanya TÜFE'nin beklentileri karşılamadığı görüldü. Euro Bölgesi sanayi üretimi verileri de piyasa beklentisinin altında kaldı. İngiltere'de ise açıklanan işsizlik değişimi sayısı beklenenden olumlu gelirken, işsizlik oranı da piyasa beklentisine paralel olarak yüzde 6,4'e geriledi. Veri akışının yanı sıra İngiltere Merkez Bankası (BOE) enflasyon raporu sunumunda banka 2014 ve 2015 büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize ederken 2016 büyüme beklentisini düşürdü. Ayrıca ilk faiz artışının da 2015 başlarında olması tahmin edildi. BOE Başkanı Mark Carney ise bankanın faiz oranları için önceden bir belirlemede bulunmadığını, jeopolitik risklerin artış gösterdiğini, sterlinin güç kazanmasının ihracatı sınırladığını belirtti. Güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsalarında gün boyu pozitif seyir hakim olurken, beklentilerin üzerinde açıklanan bilanço rakamları söz konusu yükselişin destekleyicisi oldu. Bugün Euro Bölgesi'nde Fransa GSYH, Almanya GSYH, Euro Bölgesi TÜFE ve GSYH verileri takip edilecek.   

ABD tarafında perakende satışlar verileri gündemimize konu olurken   perakende satış verileri beklentileri karşılayamadı. Dün global piyasalarda görülen olumlu havaya paralel olarak güne yükseliş ile başlayan ABD borsaları hisse bazlı hareketler ve Fed'in faiz artırımı konusunda vakti olduğu söylentilerinin gündeme gelmesiyle beklentileri karşılayamayan perakende satışlar verisine rağmen günü pozitif tamamladı. Bugün ABD'de işsizlik başvuruları ve ithalat fiyat endeksi verileri izlenecek.
   
Yurt içinde gündemimiz sakin olmakla birlikte, güne hafif alıcılı seyir ile başlayan BIST 100 endeksine döviz kurlarında görülen hareketlilik yön verdi. Karasız ve dalgalı bir gün geçiren BIST 100 endeksinde ABD perakende satış verilerinin zayıf gelmesi sonucu gevşeme gösteren Dolar/TL ve yurt dışı borsalarında görülen pozitif seyrin etkisiyle gün içerisinde yukarı yönlü hareketler görülse de, söz konusu yükselişler kalıcılık sağlayamadı ve BIST 100 endeksi yurt dışı borsalarından negatif ayrışarak günü düşüş ile tamamladı. Bugün yurt içinde piyasanın odağında cari açık verisi yer alıyor. Cari açığın Haziran ayında 3,70 milyar dolar olması bekleniyor.
   
Teknik açıdan endeksin seyrinde 77.500 seviyesi önem arz etmekte olup, endeksin 77.500 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda 76.000 seviyesi destek seviyesi olarak izlenebilir. Endekste yukarı yönlü hareketlerin görülmesi ve 77.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise 79.000 önemli direnç seviyesidir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)