E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇalık’ın notu neden kırıldı?---

Çalık’ın notu neden kırıldı?

Çalık’ın notu neden kırıldı?
19 Ocak 2012 - 08:43 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, borçların yeniden finansmanı konusundaki riski gerekçe göstererek Çalık Holding’in notunu kırdı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, borçların yeniden finansmanı konusundaki riski gerekçe göstererek Çalık Holding’in B- olan uzun vadeli döviz ve TL cinsi kredi notunu (IDR) ve Çalık Holding tarafından garanti edilen Globus Capital Finance’a ait 200 milyon dolar tutarındaki eurobondu negatif izlemeye aldı.
Fitch tarafından yayımlanan açıklamada, 200 milyon dolarlık tahvilin itfası için gereken finansmanın temin edilmediği belirtti. Holding’e bağlı Sabah-atv biriminin, orta vadede borçlarını tek başına karşılayacak kadar kaynak yaratamayacağına dikkat çeken Fitch, basın biriminin satılamaması halinde Çalık Grubu’ndan kaynak yardımı gerekeceğini belirtti.
Çalık Holding, Sabah-atv satın almasının finansmanı için Nisan 2008’de 750 milyon dolarlık kredi almıştı. Çalık Holding’den bir yetkili, Holding tarafından garanti edilen Globus Capital Finance’a ait 200 milyon dolar tutarındaki eurobondun 5 Mart’taki itfanın gerçekleştirileceğini söyledi. Reuters’a bilgi veren yetkili, “İtfa ile ilgili bir sorun yok, itfa gerçekleştirilecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)