E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBüyüme rakamı BİST-100'ü etkilemedi---

Büyüme rakamı BİST-100'ü etkilemedi

Büyüme rakamı BİST-100'ü etkilemedi
31 Mart 2016 - 13:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım hazırladığı BİST-100 teknik analizinde, beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamlarına rağmen endeksin negatif yönde hareket ettiğini ve ABD verisine odaklandığını açıkladı.

Güne yatay başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,16 düşüşle 82.785 seviyesinden tamamladı. Petrol stoklarının yüksek gelmesi sonrası düşen petrol fiyatlarına ve azalan risk alama iştahına paralel yurtdışı borsalarda sınırlı satıcılı seyir var. BIST'te ise TL'deki değer kazancına ve beklentilerden iyi gelen büyüme verilerine rağmen yurtdışı piyasalardaki negatif eğilime paralel sınırlı negatif eğilim var. Bugün ABD'de açıklanacak Chicago PMI verisi takip edilecek. Fed başkanı Yellen'in, güvercin tondaki açıklamalarını koruması sonrası genel olarak gelişmekte olan ülke piyasalarındaki güçlenme eğilimi devam ediyor. Gelişmekte olan ülke kurlarındaki eğilim bu görünümü destekliyor. Kısa vadede ise yarın açıklanacak ABD istihdam verileri piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir. Yurtdışında petrol fiyatları takip edilmeye devam edilecek. Yurtiçinde ise BIST'teki yükseliş eğilimine göre tahvil faizlerindeki pozitif eğilim sınırlı kalıyor. BIST'teki yükselişin momentum kazanarak devam etmesi için 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüş trendinin %10 seviyesi altında devam etmesi gerekiyor. Tahvil faizlerinde düşüş gerçekleşmeden BIST'te oluşacak hızlı yükselişler kısa vadeli kar satışı için değerlendirilebilir.

Endeks kısa vadede bugün için 81.800'den geçen yükselen trend desteği üzerinde kaldıkça yükseliş trendini ilk hedef 84.500'ler olmak üzere devam etmesi beklenmektedir. Endeksin gün içinde 82.400'ü aşağı kırması durumunda 81.800 desteğine doğru geri çekilmenin devamı beklenir. Yükselen trendin kırılması durumunda ilk hedef 80.500-80.900 aralığı olmak üzere kar satışlarının hızlanması beklenir. Saatlik grafiklerde teknik göstergelerdeki negatif eğilim gün içinde endeksin 81.800'lere doğru geri çekilme eğiliminde olabileceğine işaret ediyor. Ancak endekste uzun vadeli yükseliş trendi işaret olan "Golden Cross" oluşması nedeniyle kar satışları yaşansa da orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. Ancak günlük periyotta MACD gibi orta vadeli göstergelerin hala Sat konumunda olması ve momentum göstergesindeki zayıflama kar satışı yaşanama riskinin devam ettiğine işaret ediyor. "Golden Cross" oluşumunu izleyen dönemde genellikle endekste 2.000 puan ve üzeri sert bir düzeltme oluşuyor. Bu nedenle 83.500 ve üzerine düşük hacimli yükselişler sonrası hızlı kar satışları oluşma riski devam ediyor.

Şeker Yatırım

Türkiye 2015'te yüzde 4 büyüdü

 

Borsa İstanbul'da 85 bin puan hedeflenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral donsuz31 Mart 2016 20:09

    Bıst'un değerli ağbileri bu verilerin ne olduğunu bilmez mi.? Bu verilere güvenip iş yapar mı ?