E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyüme beklentisini düşürdü---

Büyüme beklentisini düşürdü

Büyüme beklentisini düşürdü
03 Eylül 2013 - 11:28 borsagundem.com

Morgan Stanley’nin CEEMEA raporunda Türkiye için büyüme beklentisi aşağı yönlü revize etti

Morgan Stanley’nin CEEMEA ülkeleri için hazırladığı raporda Türkiye’ye de yer verdi. Okula dönüş başlığı altında hazırlanan raporda, gelişen ülkelerin uzun süre süper düşük faiz oranları ile keyif sürdüğü kaydedilirken, risk iştahının yüksek dönemlerin geride kaldığına yer verildi.
Likiditenin zayıflaması ile daha fazla yapısal reform ihtiyacı doğduğu kaydedilen raporda geçen birkaç haftada piyasaların dramatik değişimlere sahne olduğunun altı çizildi. FED’in tahvil alımlarını azaltma sinyali ile başlayan süreçte FX piyasalarında zayıflama yaşandığı kaydedildi.
Resmin her ülke için aynı olmadığına vurgu yapılırken Türkiye, Güney Afrika ve Ukrayna gibi ülkelerin, Rusya ve Polonya’ya göre daha fazla zorlukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.
Fonlama tarafından zorluk yaşanacağı öngörüsü ile Türkiye ve Rusya için büyüme beklentilerini düşürdüğünü açıklayan Morgan Stanley raporunda Güney Afrika için değişikliğe gidilmedi.
Türkiye özelinde genel konjonktürde faizdeki yükselişin büyümede ektili olduğu kaydedilirken, Merkez’in faiz oranları sabit tutma çabasında olduğuna dikkat çekildi. Merkez’in kararına karşı fakat piyasa koşularının merkezi zorlayabileceği dile getirilirken kurdaki kırılganlık ta raporda yer verilen bir diğer nokta oldu. Türkiye ekonomisi için sıkı para politikasının risk olduğu kaydedilirken, faizin düşürülmesi beklentisi dile getirildi. Borçlanma maliyetlerinin yükselmesi ile büyüme beklentilerini revize ettiklerini açıklanırken 2013 için beklentinin yüzde 42ten yüzde 3.6’ya çekildiği açıklandı.
2014 için ise büyüme beklentisi yüzde 4.8’den yüzde 4.4’e revize edildi.

 
Türkiye özellinde dikkat çeken konu başlıkları arasında ilk sırada zayıflayan büyüme yer alırken, enflasyon noktasında karışık sinyaller geldiğine dikkat çekildi. Küresel resimdeki değişim ile esnekliğin azaldığı kaydedilirken Türkiye’nin bütçe alanındaki genişlemesi pozitif olduğu açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan03 Eylül 2013 12:33

    Dikkat edin, ne zaman borsa yönünü yukarı çevirse hemen olumsuz bir tahmin geliyor.Amaçları korkutmak olanlar amaçlarına ulaşıyorlar.