E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük uyarı: Hangi hisseler izlenmeli---

Büyük uyarı: Hangi hisseler izlenmeli

Büyük uyarı: Hangi hisseler izlenmeli
05 Eylül 2013 - 16:07 borsagundem.com

Piyasalar belirsizlik baskısı altında. Petrol, dolar, tahvil faizleri yükselirken hisse senetleri nasıl etkileniyor? İşte uzman yorumu...

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın’a göre “Net nakdi bulunan hisseler izlenmeli”. İşte o analiz:
Suriye’ye ilişkin işlerin artması ve FED’in niceliksel genişlemeyi ne zaman azaltacağına yönelik belirsizlikler piyasaları baskılıyor. TL/dolar paritesi 2.07’ye yükseldi. Petrol son 18 ayın en yükseğine çıkarak 111 dolar/varil seviyelerini gördü. Tahvil faizleri de yüzde 10’lara yaklaştı. Bütün bu gelişmeler şirket değerlemelerini ve hisse senedi piyasalarını olumsuz etkiliyor. Diğer yandan BİST-100 endeksinin F/K’sı (Fiyat/Kazanç oranı) 9.2xseviyelerinde. Ortalama F/K ise 11 seviyelerinde. Dolayısıyla yatırımcılar bu seviyelerde pozisyonlarını koruyabilirler. Endeksin daha aşağı (60 bin) seviyelere gelme durumunda ise orta ve uzun vadeli pozisyonlarda bankacılık hisseleri düşünülebilir.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı geçen hafta enflasyon yüzde 6.2’ye düşene kadar faizin 6.75’in altına düşmeyeceğini ve faiz koridorunun üst bandının 7.75 üstüne çıkmayacağını belirtti. Dolayısıyla MB önümüzdeki günlerde sadece dövize ilişkin enstrümanlarını kullanacaksa bankalar da döviz yükümlülükleri için zorunlu karşılık oranlarını ve/veya rezerv opsiyon katsayısını indirebilir. Ancak bu kısa vadeli bir çözüm olur. Yatırımcılar, belirsizliğin attığı bu dönemde döviz üzerinden fazlasıyla olan, net nakdi bulunan, iyi bilanço açıklamış şirketleri tercih edebilir.  
Alarko Holding: Yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde 51 milyon TL net kar açıkladı. Taahhüt ve arsa geliştirme bölümlerin katkılarıyla 290 milyon TL satış geliri elde etti. Taahhüt grubunda kar marjları arttı ve VFAÖK marjı yüzde 12.8 seviyesine yükseldi. 11xF/K ile işlem gören şirket hisseleri son ayda endeksin yüzde 8.5 altında performans gösterdi. Alarko Holding hisseleri için 5.20 TL hedef fiyatla yüzde 10 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
Park Elektrik: Yılın ikinci çeyreğinde 22 milyon TL net kar açıkladı. Satış gelirleri geçen yıla göre düşük bakır fiyatları ve açık madenciliğe geçiş aşamasında düşük üretim nedeniyle yüzde 11 gerileyerek 69 milyon TL oldu. Açık madenciliğe geçişte stokta bulunan daha düşük tenörlü cevherin kullanması sonucu brüt kar marjı yüzde 32 oldu. Geçişin tamamlanmasıyla yılın ikinci yarısında şirketin üretim ve karlılığında artış bekliyoruz. Öte yandan, Park Elektrik’in yaklaşık 115 milyon dolarlık uzun döviz pozisyonu bulunuyor. Şirket hisseleri için 5.3 TL hedef fiyatla yüzde 15 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz. (PARA DERGİSİ)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)