E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBüyük davadan canlı yayın---

Büyük davadan canlı yayın

Büyük davadan canlı yayın
26 Eylül 2012 - 12:48 borsagundem.com

Galip Öztürk'ün 145 yılla yargılandığı 70 sanıklı dava başladı

BORSAGUNDEM.COM
İşadamı Galip Öztürk ve 11'i tutuklu 70 sanıklı davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi'nde 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.
İddianamede Galip Öztürk'ün 'Örgüt kurmak ve yönetmek, yetkili olmadığı için yarar sağlamaya azmettirmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvete azmettirmek, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağmaya azmettirmek ve silah bulundurmak' suçlarından 55 yıldan 145 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer sanıklar da örgüt üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek suçundan yargılanıyorlar.
Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in dosyası Galip Öztürk davasından ayrıldı.
DURUŞMA BAŞLADI
Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşma sanıkların kalabalıklığı yüzünden ancak saat 12'de başladı
Herkes salona alındıktan sonra ilk olarak Galip Öztürk ayağa kalkarak "Bütün suçlar benimle ilgili ilk savunmayı ben yapmak istiyorum" dedi. Ancak hakim isteği kabul etmedi ve isim sırasına göre sorgulamayı başlattı.
Sanık kürsüsüne ilk olarak Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Ali Rıza Tekin çağırıldı. Hakim, Beykoz Beliyediyesi sınırlar içideki arazinin kat karşılığı olarak Öztürk'ün şirketi Avrasya GYO'ya devredildiğini ve bu işlem esnasında "zarf içinde rüşvet verildiği" iddialarının doğru olup olmadığını sordu.
Tekin iddiayı redderek iskan verme yetkisinin kendilerinde olmadığını, Beykoz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde olduğunu belirtti.
Tekin "Zarfta para değil arsaların birleştirilmesi ile ilgili belge ve CD vardı " dedi. Rüşvet almadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Hakim bu kez telefon kayıtlarında yer alan konuşmalarda geçen parayı sordu. Tekin "Evet konuşmaları ben yaptım ama parayı ben istemedim kim istedi ben de bilmiyorum" dedi.
Tekin'den sonra sanık kürsüsüne çağırılan Metro Turizm Seyahat Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Kaya, hakimin suç örgütü kurmak, yönetmek ve lideri olmak yönündeki iddialara ait sorusuna "Ortada örgüt yok ki yöneteyim" cevabını verdi. Hakimin, "Danıştay'da menfaat temin etmek, adli yargıyı etkilemek teşebbüsünde bulunulduğu" iddiası üzerine sanık "Hiçbir bilgim yok, ilk kez iddianamede gördüm" cevabını verdi. 
SAVCIYI TANIMIYORUM
Kaya, "Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erdemir'e her ay 1500 TL gönderdiğiniz iddia ediliyor, ne diyorsun?" sorusuna da "Böyle bir savcıyı tanımıyorum para göndermedim" dedi.
Hakimin, Ali Rıza Tekin’e rüşvet verildiği iddiaları üzerine sanık “Bu olayla bir ilgim yok” diye konuştu. Kokain partisinde gözaltına alınana Turgut Öztürk’le ilgili polis ve adliyede baskı yapıldığı, kokainin kullanılmadığına dair raporların düzenlettirildiği iddiaları üzerine Cengiz Kaya, “Öztürk’ün babası arkadaşım, çocuk çok genç, insani duygularla yardımcı oldum” dedi, baskı olmadığını söyledi. Kaya bir kere Bakırköy Adliyesi’ne bir kere Küçükçekmece Adliyesi’ne gittiğini, yanında avukatlarının olduğunu, teknik takipte çekilen fotoğraflarının adliye koridorlarında çay içerken görüntüleri olduğunu bu fotoğrafların da baskıyla nasıl bağdaştırıldığını anlamadığını söyledi.
Hakimin “Galip Öztürk’le Samsun’a giderken polis memurunu tehdit ettiniz mi?“ sorusu üzerine Cengiz Kaya şöyle konuştu: "Ben olay yerindeydim. Polis geldi, Galip kimliğini ver in aşağı, dedi. Böyle hitap olmaz, Galip bey demeliydi. Ancak tehdit yok. Zaten sonra Galip Bey'den özür diledi. Olay budur." 
İŞİMİZİ YAPIYORUZ
Kaya'nın ardından Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Yücel sanık kürsüsüne geldi. Cengiz Kaya’ya yöneltilen iddiaların tamamının Erdem Yücel için de geçerli olduğunu söyleyen hakim, suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamalarını sanığa sordu. Erdem Yücel, bu iddiaları reddetti, “Ben İMKB’de işlem gören Metro Holding şirketi yönetim kurulu üyesiyim. İşlemler yasal ve denetim altında. İşimizi yapıyoruz, başka bir şey yapmadık” dedi.
Erdem Yücel, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erdemir'e her ay 1500 TL gönderdiğiniz iddiasını da yalanladı. Beykoz Belediyesi’nde rüşvet verme iddialarını da reddeden Yücel, “Bizim Beykoz’daki holding binamız kiralıktır. Bina Galip Öztürk Holding’e aittir.” Diye konuştu. Hakimin bazı gazeteciler tehdit edilmiş doğru mu? Sorusu üzerine Yücel, adı geçen gazetecileri tanımadığını belirtti. Bolu Otogar ihalesine fesat karıştırıldığı iddialarını reddeden Yücel, Habib Zengin’in arazisini işgal edip etmedikleri yönündeki soruya da “Bu ismi ilk kez burada duydum karşılığını” verdi. Hakim ardından sanığa Samsun Ayvacık’a giden paraları sordu, Yücel paraların hayır için gönderildiğini söyledi. Hakim ihale öncesi mi sonrası mı diye sordu, Yücel de “Paralar ihaleyle ilgili değil. 290 bin TL parayı müftülük binasının inşaatı için gönderdik. Elimizde protokol de var” dedi ve protokolü yargı heyetine sundu.
GALİP ÖZTÜRK İFADE VERİYOR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • angaralı28 Eylül 2012 19:06

    bu giderse arkasından mustafa şahin de gider

  • dıngıl28 Eylül 2012 18:09

    umarım hak ettıgın cezayı alırsın çunku cok masum ınsanın canını yaktın.....

  • 26 Eylül 2012 19:07

    tabi bıraksınlarda biraz daha yatırımcıları ....... n

  • vatandaş26 Eylül 2012 18:54

    Seneler oldu çalışıyoruz ay başı zor geliyor köyden gelen adam holdingler otobüsler kazanıyor bu sevet helal olabilirmi vanet de zavallı küçük yatırımcının ahı nerede kaldı..

  • coşkun26 Eylül 2012 16:39

    galip öztürk işinde en iyi olma yolunda ne yapılması gerekiyorsa herzaman onu yaparak yol katetmiş ve ilerleyerek yoluna devam etmiştir, (SAVAŞI KAZANAN KOMUTANDAN HESAP SORULMAZ misali) doğru olanda bu değilmi?

  • yorumlar26 Eylül 2012 15:20

    devletin galip öztürkle ne alıp veremediği olabilir ki. saçma sapan yorumlar yazıyorsunuz. suç varsa yada yoksa bunun kararını mahkeme verir. adalet yok vs gibi bişi olamaz. sanki olayın içindeymiş gibi o yapmaz denmiş. az çok herkes galip öztürk'ü tanıyor sütten çıkmış ak kaşık mı?

  • irfan bahadır26 Eylül 2012 14:44

    BİR DÜNYA YATIRMCISI VAR ,CALAŞANI VAR,KAMU OYUNU BOŞYERE MEŞKUL ETMEYİN ,BIRAKIN ADAMI İŞİNE GÜÇÜNE BAKSIN .SAYGILARIMLA

  • 26 Eylül 2012 14:44

    ne ulusoy ne varan nede başka bi firma bu adamın otobüsleri gibi hizmet veren yokkk bırakın adamı

  • oflu26 Eylül 2012 14:25

    alayı fasarya bırakın adamı

  • adletyok26 Eylül 2012 14:21

    adaleti kim gormus ki,adalet diye birsey yok,hayatta yok ki turkiyede mi olacak, tabiki cikacak, cikarilacak, hersey show...

  • can yesiltas26 Eylül 2012 14:17

    Anlaşılan delil diye sunulanlar balon ve gözdağı vermek istemişler. Bu anlatılanlara göre elemana bırak 100 küsur sene hiçbir ceza veremezler. Kitabına uygun çalışmış borsada da.

  • Bence26 Eylül 2012 14:09

    Bu davadan bi cacık çıkmayacak ama galip'i de bir süre içerde tutacaklar. Bir şekilde daha fazla büyümesi istenmedi. Neşteri yedi. Aza tamah etse ve köşesinde işine gücüne baksa sorun çıkmazdı.

  • murat26 Eylül 2012 14:00

    bana çok zarar ettirdi. ben nerden bileyim böle dolambaçlı işler çevirdiğini yakınından bile geçmezdim.arkadaşımın zararı ise 20bin vardır sırf benim 8 bin var mahfetti. Allah eninde sonunda cezasını veriyor inşallah.

  • 26 Eylül 2012 13:54

    allahın izniyle çıkacak iftiralar çürüyecek

  • Alper YILMAZTÜRK26 Eylül 2012 13:19

    adalet varsa içerde çürümen gerekir