E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBurgan Bank Tekfen'in payını da alabilir---

Burgan Bank Tekfen'in payını da alabilir

Burgan Bank Tekfen'in payını da alabilir
09 Nisan 2012 - 20:53 borsagundem.com

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Burgan Bank'ın Eurobank Tekfen'deki yüzde 29.26 hisseyi de aynı fiyattan satın alabileceğini belirtti

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Burgan Bank'ın Eurobank EFG'nin Eurobank Tekfen'deki yüzde 70 hissesi için 355 milyon dolar ödeyeceğini bildirdi.
Sönmez, Eurobank EFG'nin Eurobank Tekfen'deki hisselerinin Kuveytli Burgan Bank'a devretmesi ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveytli Burgan Bank'ın Türkiye'deki KOBİ'ler için geldiğini belirterek, bankanın onlarla birlikte büyümek istediğini söyledi.
Eurobank Tekfen'in hali hazırda 22 ilde 15 bin KOBİ'ye hizmet verdikleri belirten Sönmez, Burgan Bank'ın da Türkiye'deki KOBİ'lere daha yakın olmak istediğini anlattı.
Eurobank Tekfen'deki yüzde 29,26 hissesinin Eurobank EFG'ye ya da Eurobank EFG'nin satış anlaşması yapabileceği üçüncü kişilere devredilmesine imkan tanıyan bir sözleşmenin Eurobank EFG ile imzalandığını anımsatan Sönmez, ''Burgan Bank, Eurobank Tekfen'deki yüzde 29,26 hisseyi de aynı fiyattan satın alabilir. BDDK üçüncü çeyreğin başına kadar onay verir diye düşünüyorum, o zamana kadar Burgan Bank'ın ek satış için zamanı var'' bilgisini verdi.
Sönmez, yasal zorunluluk çerçevesinde bankanın adının değiştirilmesinin de zorunlu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Şu an bankaya Burgan Bank tarafından hangi ismin verileceğini bilemiyorum. Eurobank Tekfen geçen yıl itibariyle şube sayısını 30'dan 60'a çıkardı. Burgan Bank Eurobank EFG'nin Eurobank Tekfen'deki yüzde 70 hissesi için 355 milyon dolar ödeyecek. BDDK'nın onayının ardından ödeme yapılacak. Burgan Bank, Eurobank Tekfen'in yönetim kadrosundan da son derece memnun. Hatta bankayı satın almak için seçme nedenlerinden biri de bu.''
Kuzey Afrika bölgelerinde 5 ülkede, 145 şubesiyle faaliyet gösteren Burgan Bank, Kuveyt dışında çoğunluk hissesine sahip olduğu Cezayir (Gulf Bank Algeria), Irak (Bank of Baghdad), Ürdün (Jordan Kuwait Bank) ve Tunus'ta (Tunis International Bank) ''Burgan Bank Grubu'' adı altında faaliyet gösteriyor. AA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)