E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBunlar Mecnur'dan daha tehlikeli---

Bunlar Mecnur'dan daha tehlikeli

Bunlar Mecnur'dan daha tehlikeli
18 Temmuz 2011 - 14:17 borsagundem.com

Kalkınma Bankası, Gediz İplik, Datagate, İnfo ve şimdi Desa...

Borsada çete suçlamasıyla gözaltına alınan Mecnur Çolak'dan daha tehlikeli birkaç grup daha var. Bunların başında ise Kemer Country Çetesi geliyor. Çok organize çalışıyorlar. Nakit komisyon ödedikleri ya da araba aldıkları dealerlar aracılığıyla büyük portföyü olan müşterileri avlıyorlar. Son dönemde Anadolu'da organize olmuş durumdalar. Gaziantep, Adana ve Malatya gibi illerde adamları var. Borsayı hiç bilmeyen parası olan patronları kandırıyorlar. Önce operasyon yaptıkları hisseden alım yaptırıp biraz para kazandırıyorlar, sonra da aylar önce toplayıp yukarı çektikleri hisseleri parası olan bu yatırımcıların üzerine bırakıyorlar. Kazandıkları parayı aralarında bölüşüyorlar. Müşteriyi bulan dealera da yüzde 25 komisyon veriyorlar. Bugüne kadar binlerce yatırımcının canını yaktıkları biliniyor. Kemer Country Çetesi'nin yaptıklarını görmek için sadece Kalkınma Bankası, Gediz İplik ve Datagate hisselerine bakmak yeterli. Şimdi bu çetenin ismi Desa hisseleriyle anılıyor. Uzun zamandır bu hissede pozisyon aldıkları borsa kulislerinde dile getiriliyordu. Bugün Desa hisseleri yüzde 9 düşerek 1.20 liraya geriledi. Desa hisseleri kısa sürede yüzde 100'ün üzerined prim yapmıştı. Yine söz konusu çetenin işlem yaptığı öne sürülen Emek Elektrik hisseleri ise  yüzde 9 değer kaybetmiş durumda. C Grubu hisse statüsüne alınan Gediz İplik ise hızlı bir yükselişin ardından yüzde 4 değer kaybetmiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 03 Ağustos 2011 03:12

    HAYRINI GORME O ZAMAN ARKADAS... BASKALARININ EMEKLERINI CALANLA IS BIRLIGI YAPMISSIN... BORSAGUNDEM.COM YONETICILERI BAHADIR K.....Ğ KENDINI IHBAR ETMİŞ SAYILMIYORMU?

  • bahadır k.........ğ21 Temmuz 2011 20:52

    Yahudi , çevresinde çok seviliyor. mesela ben çok severim kendisini.Sayesinde servet kazandım. çocuk TIK demedi bana.. bugun arasam, abi diye koşar yanıma .Akıllı çocuktur. Ama hesap bilmiyor sanki biraz.

  • abbas yolcu20 Temmuz 2011 09:36

    bir arkadaşımdan aldığım duyuma göre y .m çeşmede ılıcada berbere traş olmaya giderken mağdurun biri görmüş.dövmeek için yanına giderken arkadaşarı zor zaptetmiş. eee dünya küçük başka bahara demiş

  • beyliz19 Temmuz 2011 23:40

    bunların yaptıı bir olayı anlatıcam size arkadaşlar bakın bunu suç duyurusu olarakta kabul edebilirsiniz.isteyenlere isim tarih ve kaldıkları g antepteki otelin muhasebesinden kayıtlarıda alabilirler.operasyonun adı gediz iplik.grafiğe bakın o çıkış tarihinde hesi aynı odadan işi yaptılar mlları işadamına pazaqrladıktan sonra hepsi kaçtılar.baş aktör. musevi y.m yanındaki çetelerinde isimleri mevcuttur.

  • galatasaray19 Temmuz 2011 11:53

    surekli para kaybeden ekip bunlar spk hesaplarını inceliyo bakıyolar para kaybetmis nedicek gariban adamlara...

  • çılgın19 Temmuz 2011 11:42

    yahu uğraşmayın gariplerle...3-4 kuruşluk adamlar bunlar.buraya bu yazıları onları tanıyanlar yazıyor .kimsenin umrunda değil onlar kim ya ???

  • yasef bora19 Temmuz 2011 10:26

    bu ekip bırakın efsane operasyonlar yapmayı 5 tane koyun versen onu güdemez başta yahudi yanında tüm türkiye nin bildiği 2 tane aç hırsız yahudinin cuma dan cuma ya verdiği 3 kuruş harçlıkla geçinmeye çalışan. yaptıkları iş ise bi akşam yemeğine kanan 5 para etmez dealerların zavallı yatırımcıları spk bunları adam hesabına alıp operasyon yapmaz spk da biliyor bunların basit adamalr olduğunu

  • adriano19 Temmuz 2011 09:16

    yahudi kurmuş tezgahı,etrafına toplamış 3-5 aptalı.onlar tutuyor yahudi yalıyor .... yahudi doyacakta,diğerleri kırıntılardan doyacak. yanındakiler durmaz orda .herkes uyanık. yahudi soruşturmalık olur 1-2 güne .diğerleri gariban takımı.

  • cumhur demir19 Temmuz 2011 09:14

    arakadaşlar biraz akıllı olun ..turk traktör 3000 den 40 000 e gitti...netaş 7000 den 160 000 e gitmiş daha birsürü böyle kağıt varken dipte kalmış , fiyat olarak dipte kalmış senetler biraz gitti diye , konuşun sizi gidi sahte yazarlar....sektör değiştirsinde size sonu iyi olur.. o zaman..

  • bocek19 Temmuz 2011 07:18

    SPK BASKANI-TURK POLISI VE SAVCILARI NE YAPIYOR NERDE YETKILILER NERDESIN SAYIN BASBAKAN ERDOGAN BIR EMIR VERDE ZIPLASINLAR YUKARI

  • cumaliye19 Temmuz 2011 00:51

    neden cumali kardeşim. ayon u 10 liradan 200 liraya götürdü elin fransızı. bizim türk yatırımcıları soydu. Afyondaki manipülasyon yapan yabancıları da tutuklamaları lazım değilmi. mecnurdan ne farkı var afyoncuların?

  • cumali gömen18 Temmuz 2011 23:58

    burası borsa kim kime.....k...senin saydığın senetler borsanın en ucuz kağırdı şu anda beklenti ile daada yukarı gidebilirler...sallayında biraz doğru sallayın...

  • hakan18 Temmuz 2011 23:25

    site yöneticilerini biz ky leri uyardığı için kutluyorum. aynı şekilde aslan çimento, ayfon, kent gıda, gözfn, metro, ışıklar, çemaş, çimbeton gibi manipülasyon yapılan senetler hakkında da geniş bilgi sahibi olmak istiyoruz. haber yapanın ellerine sağlık.

  • çoban osman18 Temmuz 2011 23:07

    kim yapıyosa ii yapıyo ....90 kuruş al ---1,30 tl ver .....1,19 tl al gene ver 1.30 tl ...daha ne istiyorsunuz?

  • hakan18 Temmuz 2011 23:06

    bence kemer çetesi yahudiler şu an selçuk gıdadalar. desa ve emkel de malı çıkıp selçuk gıdaya geçmiş olabilirler. ayrıca yapı kredi koray gyo da da bunlar olabilir.

  • Doğusan18 Temmuz 2011 22:38

    Doğusan Boru haberi 3 gündür yayında ve hala kulis bölümünde görünüyor

  • hakan18 Temmuz 2011 22:32

    dün doğgusan boru maniplatörcüsü federal rumuzlu ctn ycl hakkında yazı vardı. o kaldırıldı bu kondu. aceba diyorum ctn ycl siteye para mı verdide onu kaldırdılar. sonuçta bunların hepsi maniplatör, suç işliyorlar ama kimse bir şey yapmıyor. peki bu site neden işine geldiği zaman haber yapıyor veya yapmıyor. aceba bu dolandırıcılarla site sahiplerinin çıkar ilişkileri mi var?. bunlarda ortaya çıakrılmalı bence.

  • adriano18 Temmuz 2011 22:31

    işi şöle özetleyelim bence... bunlar plansız parasız ve akılsız 2 kişi ile organize edilmiş bir grup özelliği olmayan çapulcu. yahudi bişey beceremez dedikleri doğru (ufakçının önde gideni) ... yanında ki de çapulcu ,istanbul da dediği lafa kimsenin itibar etmediği kişilik yoksunu zavallı bir taşra garibanı. Spk bunları görse acır hallerine buna inanın. kağıt yapmak kim bu deneyimsizler Kim?

  • birbilen18 Temmuz 2011 22:25

    malatyalı turgut bu adamlarla iş yapmıyor gercek yüzlerini gördügünden beri,baktılar turgut bu tür işlere bulaşmıyor kayısı tüccarı bülentle anlaştılar.

  • birbilen18 Temmuz 2011 22:00

    malatyalı turgutu altıay önce batırdı bunlar,yerine malatyadan baskasını buldular.malatyalı turgut suan kayısı bahcesinde amelelik yaparak gecimini saglıyor.herkeside uyarıyormuş bu tür grup hareketlerinden uzak durmaları için.

  • samedan18 Temmuz 2011 19:28

    Bir hissede hareketlenme olunca herkes akbaba gibi üşüşüyor tavana gidecek diye.Manipülatör alım yapsınlar diye alış kademesine hemen lotları dayıyor, bunu görenler buna dayanarak alım yapıyorlar, alımın kesildiğini anlayan manipülatör kademelerdeki alış lotlarını çekiyor ve verediyor satışı, sonra paniğe kapılanlar derken birilerinin elinde patlıyor bomba.Bir kere hisseler arasında eşitlik yok ki, 3-5 bin lirası olan bir kademe çıkarabiliyorsa bir hissede bu ne saçmalık.Derinliği olmayanları çıkarsınlar borsadan, manipulasyonu önlesinler.Böyle giderse yatırımcı bulamayacaklar.Kumar oynasan en azından kaç lira kaybedeceğini ya da kazanacağını bilirsin, borsada dibin dibi var.Bazıları spekülatif hisse almayın diyor ama İMKB 30 içinde de yapacaklarını yapıyorlar.İhlas 1.90'ı 08/04/2011 tarihinde görmüştü.Şu an 1.03 %-84.46

  • Sedat18 Temmuz 2011 18:41

    Borsa bir yatırım, yani şirketlerin karlarına ortak olma aracı. Bu görevinin dışında karlılığına, yatırımlarına, tmmt gibi verilere bakmadan kısa zamanda bir kaç tavan yapıp satarım diye kazanma amacı olan kişiler yani kumara yönelen kişilerin zarar edince veryansın etmeleri acaba ne kadar doğru? Eğer işin içinde manipülasyon yoksa spekülasyonlara uyanık olup yatırımcının aldanmaması lazım. Yoksa yasaklarla bu iş ne kadar olabilir? Küçük yatırımcıların bilinçlendirilmesine yönelik kanunlar çıkarılmalı. Yokda kazanırken iyi, kaybedince veryansın. Kısa zamanda 2ye 3ye katlanan bir hisseden, hatta 5e 10a katlanan hisseden yatırımcının ne beklentisi olabilir? Spekülatif hareketlerden kazanma hevesine kapılıyorlar. Böylece borsanın gerçek işlevine leke sürülüyor.

  • hasan 18 Temmuz 2011 18:00

    akın , turgut bide zeynel isimli laz birisiymiş mecnurdan daha tehlikeli olanlar....

  • asil18 Temmuz 2011 17:55

    öncelikle lot bilgileir üzerinden bir iletişim dili oluştruduklarını düşünüyorum...adamlar düzenini kurmuş araştrılsın örgüte de rastlanır ...ülkemiz o kadar güçlüki temizlendikçe daha da güçlenir...

  • endaze18 Temmuz 2011 17:54

    Sızler ona buna camur atacağınıza hisselerin rasyolarına bakın yatırımlarınızı ona gore yapın.Bırde sırketlerden gelen haberlere bakın.Yatırımlarınız sekıllendırın.Zorla size aldıran yok ve bu gıbı adamlara kanmayın.

  • hasan18 Temmuz 2011 17:45

    bunların başı malatyada turgut denen bu isme dikkat edin turgut 2. mecnur çolak...

  • cem n18 Temmuz 2011 17:25

    DESA ucuz ve iyi bir kağıt. Bu embesillerin bu kağıdı terketmeleri daha iyi olur...

  • hayim yasemin18 Temmuz 2011 15:47

    buları kesin spk ve masak yakalamalı info yatırımda zarar etdirdilerrr bizi masak ve spk goreve

  • T-Rex18 Temmuz 2011 15:21

    herkes biliyo da niye kimse dur demiyor o zaman bunlara veya dur demesi gerekenlerin bu işten çıkarı ne? kemer country çetesi falan şehir efsanesi gibi geliyor bana valla:)

  • malatyalı18 Temmuz 2011 14:55

    doğru malatyada bunlardan çok savcıları davet ediyorum..

  • montana18 Temmuz 2011 14:50

    bunlar hırsızlık yaparak doğru düzgün çalışan gerçek borsacıların adınıda kötüye çıkartıyorlar kötü imaj yaratıyorlar bunların hepsnin piyasadan temizlenmesi gerek. klavuzu yahudi olanın doğrubir iş yapması da zaten çok zor