E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBulgartransgaz ve BOTAŞ'tan enterkonneksiyon anlaşması---

Bulgartransgaz ve BOTAŞ'tan enterkonneksiyon anlaşması

Bulgartransgaz ve BOTAŞ'tan enterkonneksiyon anlaşması
25 Ocak 2024 - 17:51 borsagundem.com

Bulgartransgaz ve BOTAŞ, Avrupa gaz piyasaları için doğalgaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi açısından kilit önem taşıyan enterkonneksiyon anlaşması imzaladı

Bulgaristan gaz iletim operatörü Bulgartransgaz ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), IP Strandzha/Malkoçar giriş noktaları için enterkonneksiyon anlaşması imzaladı.

Bulgartransgaz tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın imzalanması, “Her iki operatörün ekibinin uzun vadeli ortak çabalarının bir sonucu olarak gerçekleşti. Anlaşma, minimum iletim basıncı ve doğal gaz kalite özellikleri de dâhil olmak üzere teknik koşulların yanı sıra IP Strandzha/Malkoçlar'ın her iki tarafında geçerli prosedürleri belirtiyor” ifadelerine yer veriliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Anlaşma ile mutabakata varılan şartlara göre Bulgartransgaz gaz iletim şebekesinde IP Strandzha/Malkoçlar'ın Türkiye-Bulgaristan yönündeki teknik kapasitesi 117.677.153 kWh/gün, Bulgaristan-Türkiye yönünde ise 504.138.541 kWh/gün olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, “Bulgaristan ve Türkiye'nin gaz iletim şebekelerinin IP Strandzha/Malkoçlar'da enterkonneksiyon anlaşmasının imzalanması, yalnızca Bulgaristan için değil, aynı zamanda bölgesel ve Avrupa gaz piyasaları için de doğalgaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi açısından kilit önem taşıyor” sözleri yer alıyor.

Türkiye'nin gaz iletim ağı üzerinden yerel sahalardan, Azerbaycan'dan, İran'dan ve küresel LNG piyasalarından Türkiye'nin yeniden gazlaştırma terminalleri aracılığıyla doğalgaza erişim sağlanabiliyor.

Açıklamada, “İlgili anlaşmasının imzalanması, Bulgartransgaz’ın bölgedeki ve Avrupa'daki doğalgaz arzının piyasa entegrasyonu, çeşitlendirilmesi ve güvenliğinin sağlanmasındaki öncü rolünü güçlendiriyor” yorumu yapılıyor.

İlgili enterkonneksiyonlarda eşleştirme ve kapasite tahsisleri anlaşma uyarınca gerçekleştirileceği, bu noktada kullanıcılarla ilgili prosedürler hakkında bilgiye Bulgartransgaz’ın web sayfasından ulaşılabileceği iletiliyor.

Bulgaristan'da Botaş ile yapılan anlaşmada şartların değiştirilmesi isteniliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)