E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün takip edilecek 6 hisse---

Bugün takip edilecek 6 hisse

Bugün takip edilecek 6 hisse
27 Temmuz 2011 - 09:27 borsagundem.com

Analistler bilançosu iyi baklenen 6 hissenin izlenmesini öneriyor

ABD'nin devam eden borç sorununa yönelik tartışmaların yarattığı endişelerin global borsa endekslerinde karışık bir görünüme yol açması nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 61.275 (-114 puan / -0.19%) civarından başlamasını bekliyoruz.
Dün ABD'de yayınlanan makro ekonomik verilerin beklentilerimize paralel şekilde karışık gelmesinin yanı sıra 3M ve Ford Motor gibi önemli şirketlerin 2.çeyrek bilançolarının yatırımcıları tatmin etmemesi, ABD'nin borçlanma tavanı sorununa yönelik görüşmelerin negatif havasına pozitif katkıda bulunamadı. Keza Avrupa borsaları da bu durumdan benzer şekilde nasiplendi ve günü ancak yatayda tamamlayabildi. Buna karşılık, IMKB-100 Endeksi'nin yeni bir olumlu gelişme olmamasına karşılık günü artıda kapatması, son zamanlardaki negatif havaya bağlı olarak bize ilginç geldi. Ayrıca, son günlerde sıkça telaffuz ettiğimiz yabancı payının dün itibarıyla (T+2) yine hafif bir gerileme yaşaması, aklımıza son altı aydır yaşanan benzer hareketler nedeniyle yeniden düşüş mü yaşanacak sorusunu getiriyor ve bu nedenle de bugünlerde ABD'nin borç tavanı sorununu göz önünde bulundurarak hisse alımı yaparken agresif olunmamasını gerektiriyor.
Dünkü makro verilere karşılık bugün sadece bir tane ekonomik data (dayanıklı mal siparişleri) olması, bilançolardan Boeing, Dow Chemical, Visa'nın bulunması, bu bilançolara ilişkin beklentilerin güçlü olmaması, ABD'nin borçlanma tavanı görüşmelerinde Temsilciler Meclisi'ndeki görüşmelerin yarına ertelenmesi nedenleriyle global borsa endekslerinin bugün zayıf şekilde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle, IMKB-100 endeksinin gün içinde dar bir bantta ve dalgalı seyredeceğini öngörüyor, hisse bazında hareketler yaşanacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde yurtiçinde açıklanacak 6 aylık mali tablolarda bilançosunu iyi beklediğimiz TUPRS, PRKME, KOZAL, TTRAK, FROTO vb. hisselerin izlenmesini tavsiye ediyoruz. Özellikle bugünlerde dolardaki ve bakırdaki fiyat artışından ciro ve karlılık anlamında olumlu etkileneceğini düşündüğümüz Park Elektrik'in, 50 MW'lık HES yatırımına başlamış olması ve grubun yarınki Hamitabat ihalesine olan ilgisini göz önünde bulundurarak yıl sonuna kadarki süreçte daha fazla ilgi çekmesini bekliyoruz.
Destekler: 61.000 - 60.500 - 59.500 - 58.600 - 58.000, Dirençler: 61.500 - 62.000 - 62.400
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
BIMAS, PRKME
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)