E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBugün Dünya 'Kadınlar Günü'---

Bugün Dünya 'Kadınlar Günü'

Bugün Dünya 'Kadınlar Günü'
08 Mart 2014 - 15:12 borsaningundemi.com

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyanın çeşitli yerlerinde etkinliklerle kutlanıyor

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.
Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, "Kadınların toplum içerisinde sahip olduğu önemin bilincinde olan Kurumumuz, pozitif ayrımcılık yaklaşımıyla kadın haklarının idare nezdinde savunuculuğunu yapmak üzere ayrı bir kamu denetçisi görevlendirmiştir" ifadelerini kullandı.
Ömeroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.
Kadınların sosyal ve siyasal hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmalarının ise yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının en temel şartı olduğunu ifade eden Ömeroğlu, "Kadın hak ve özgürlüklerindeki ilerlemeler, kadınlarımızı toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma taşımaya devam etme olup, bu mücadele, demokrasiler ile insan haklarının gelişmesine de büyük katkılarda bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Kadınların siyasi alan başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesinin kadınlara verilen değerin bir ifadesi olduğunu belirten Ömeroğlu, mesajında şunlara yer verdi:
"Kadınların toplum içerisinde sahip olduğu önemin bilincinde olan Kurumumuz, pozitif ayrımcılık yaklaşımıyla kadın haklarının idare nezdinde savunuculuğunu yapmak üzere ayrı bir Kamu Denetçisi görevlendirmiştir.
Bu vesileyle, Dünya Kadınlar Günü ve aynı zamana denk gelen kadınlarımızın Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkının elde etmesinin 80'inci yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)