E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffet vergi kaçakçısı mı---

Buffet vergi kaçakçısı mı

Buffet vergi kaçakçısı mı
17 Mayıs 2014 - 09:49 borsaningundemi.com

Ünlü yöneticiden Buffet ile ilgili çarpıcı açıklamalar...

ABD'nin iki büyük fon yöneticisi, Warren Buffett gibi başarılı fon yöneticisinin vergi ödemelerinde o başarıyı göremediklerini ve bu nedenle kendisinin vergi kaçakçısı olduğunu söyledi.

Passport Capital' i yöneten John Burbank, SALT konferansında dünyanın en zengin insanlarından yatırımcı Warren Buffett'ı, 'O aslında basit ifadeyle bir vergi kaçaksı' diye tanımladı. Burbank'ın tanımı konferans katılımcılarının alkışları ve kahkahaları ile karşılandı.

Burbank'in, Buffett'ı vergi kaçakçısı olarak suçladığı argüman, doğrudan yasa dışı davranıyor olması değil. Ancak dünyanın en zengin insanı olarak ortaya koyduğu düşük rakamlı vergi levhasıydı.

Burbank'tan sonra söz alan Omega Advisors'ın CEO'su Leon Cooperman da panelde, Omaha Kahini olarak tanımlanan Buffett'ın vergi ödemelerinden söz etti.

Cooperman, "Ben gazeteci değilim ama bugüne kadar Buffett'ın vergi kayıtları hakkında konuşan birisini de duymadım" dedi.

Cooperman şöyle devam etti:
"30 yıl önce Buffett'ın faaliyet raporunu alıp o portföyü çok başarılı bir yöneticinin eline bıraksanız, her yıl yüzde 15'lik fark oluştursa muazzam bir vergi farkının olması gerekir. Birileri New York Times'ta Buffett'ın vergi performansının kötü olduğunu yazmalı bence. S&P'de bunu dikkate almalı. Bence de o, temelde bir vergi kaçakçısı." 

Bunun üzerine Cooperman Burbank gibi izleyicilerin takdirini kazandı.

Cooperman, konuyu uzatmak istemediğini ama Buffett'in biraz iki yüzlü davrandığını da kabul etmek gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı17 Mayıs 2014 10:07

    Malesef söylenenler doğru. R.M.Ko. da söyledi, diğerleri temettü dağıtmadığı için gelir vergisi rekortmanleri listesinde çıkmıyorlar diye. Patronlar ihtiyacı kada şahsi parayı şirketlerden alıyor, geri kalanları bir şekilde şirketlerde biriktiyor. Hatta şahsi hisselerini bile yönetim şirketi v.s. adı altında biriktiriyorlar. Zenginler çocuklarına zenginliği aktarıyor, borsada hisse taşıyanlar hamallık yapıyor. Tabi borsaya açık olup olmamasından bağımsız olarak vergi daha az toplanmış oluyor. Yetersiz vergi faiz gideri olarak tüm topluma ve gelecek nesillere aktarılıyor. Çözüm olark şirketlerin süresiz olarak kurulması engellenmeli. 30 sene yeterince uzun bir süre.