Kartal’da bir eğitim yuvası… Tam 28 yıldır Türk gençlerini uluslararası standartlarda geleceğe hazırlıyor. Aynı kulvarda yer aldığı diğer kolejlerde ne varsa bu kurumda fazlası var. İngilizce ve Almanca öğretimi dorukta. Öğrencilere, başarılı eğitimin yanı sıra sportif, sosyal ve kültürel ana başlıklarında tam 17 sosyal kulüpte faaliyet imkanı sunuluyor.
Bu kolejde bir tek şey yok. O da eğitim ücreti. Evet yanlış duymadınız. Eğitim ücreti yok. Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları’nda veliden eğitim ücreti alınmıyor. Alınan tek ücret, devlete giden vergiler. Bir başka deyişle vergiler veliden, eğitim Ahmet Şimşek’ten.
1986 yılından bu yana eğitim faaliyetinde olan ve 10 bininci mezununa koşan Özel Ahmet Şimşek Koleji, İstanbul’un Anadolu yakasının parlayan yıldızı. “Bir milletin eğitimi kaliteli olursa o millet başarıya ulaşır” diyen kurumun kurucusu, eğitim gönüllüsü Ahmet Şimşek iddialı: “Devlet vergiyi almasın, biz de veliden tek kuruş para almayalım. Sırf bu yüzden her yıl en az 20 milyon lira cebimizden harcıyoruz. Daha kaliteli eğitim için vergiler kalkmalı”
Kartal’da, 45 bin m2 kapalı alanda 7 bloktan oluşan modern bir komplekste faaliyet gösteren Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları, adeta bir üniversite kampusu görünümünde. Yabancı dil ağırlıklı olarak eğitim veren kurum, Anadolu Lisesi statüsünde. Kurumda, çoğu yurtdışı kökenli 200 kişilik eğitim kadrosu hizmet veriyor.
HEDEF DÜNYA İLE YARIŞAN GENÇLİK Ahmet Şimşek, kurucusu olduğu kurumla ve hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Anaokulundan lise son sınıfa kadar kaliteli eğitim anlayışı ile çeyrek asrı aşkın süredir Türk gençliğini yüksek eğitim seviyesi ile dünyada yarışır hale getirmek istiyoruz. İngilizce ve Almanca’da öğrencilerimizi yüksek seviyede eğitim sistemine kavuşturabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amerika’dan gelen yabancı profesörlerden eğitim gören Türk dil öğretmenlerimiz, öğrencilerine daha kaliteli eğitim verebilmektedir.”
“Ülkenize en güzel iyiliği, yatırımı yapmak istiyorsanız, eğitim kurumları kurun, eğitim kurumlarının oluşmasına katkıda bulunun” diyen Ahmet Şimşek şöyle devam etti:
“Globalleşen dünyada sınırlar kalkmış durumda. Ülke olarak eğitimde, bilimde, teknoloji, kültür ve sanatta yani her alanda dünyadaki kriterlerin üstüne çıkmamız gerekiyor. Amacımız, öğrencilerimizi dünyada emsalleriyle yarışabilir hale getirmektir.”
YETENEKLERİ KEŞFEDİYORUZ Öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesinin önemine de değinen Şimşek şunları söyledi:
“Bir öğrenci belki çok güzel keman çalabilme yeteneğine sahip. Ya da sayısal yönü çok kuvvetli. Belki de spora ya da oyunculuğa meyilli. Ancak gençler yeteneklerinden habersiz olabiliyor. Kolejimizde sosyal, kültürel ve sportif ana başlıklı 17 dalda ücretsiz sosyal kulüpler kurduk. Amacımız varolan yetenekleri ortaya çıkarmak. Emsal kolejlerde ‘Yüzme kulübü var, şu kadar para. Müzik kulübü var, şu kadar para’ diyorlar. Bizde tüm kulüpler ücretsiz. Ve Türkiye çapında isim yapmış kişiler tarafından bu dersler verilmektedir. Her öğrencinin bir müzik aletini çalabilmesini hedefliyoruz. Hatta bu müzik aletini alamayacak durumda olanlara biz hediye ediyoruz. Türkiye’nin üç tarafı deniz. Ancak insanlarımız yüzme bilmiyor. Biz öğrencilerimizin iyi bir yüzücü olmasını sağlıyoruz. Diğer sporlar gibi bunu da Spor Okulumuzda gerçekleştiriyoruz”
TEK AMAÇ EĞİTİME HİZMET Amaçlarının ticaret değil, eğitime hizmet olduğunu ifade eden Ahmet Şimşek, velilerden eğitim ücreti almadıklarını, sadece devletin mecbur koştuğu vergiler için ücret aldıklarını söyledi. Şimşek, kolej statüsündeki okulların 30 bin, 40 bin, 50 bin lira gibi eğitim ücretleri aldıklarını ifade ederek, “Milli Eğitim fiyatları belirliyor ve Maliye’ye bildiriyor. Biz bu ücreti almayacağımızı söylesek de, Maliye ‘Yine de vergisini vermek zorundasın’ diyor. Biz de mecburen bu vergilerin ve sigorta primlerinin karşılığı olarak para alıyoruz. Ancak bu para da aylık 600 – 700 TL’yi geçmiyor. Hatta bu miktarı ödeyemeyen öğrencinin parasını da biz ödüyoruz” diye konuştu.
Ücretsiz eğitime devletin de katkısını beklediklerini belirten Ahmet Şimşek, “Maliye vergiyi almasın. Biz de veliden tek kuruş ücret almayalım” dedi. Şimşek şöyle devam etti:
“Öğrenci velilerimiz otobüslerle Ankara’ya gitti. Maliye Bakanlığı ile görüşerek ‘Okul eğitim için bizden para istemiyor, siz de vergiden vazgeçin’ taleplerini iletti. Ancak Maliye Bakanlığı ısrarla vergiden vazgeçemeyeceklerini velilere de bildirdi. Devlet bu vergilerden vazgeçtiği an, orta gelire sahip ailelerin çocukları kurumumuzda daha rahat bir şekilde emsalleriyle yarışabilecek eğitimi alabilecek.”
EĞİTİMDE ŞUBELEŞME OLMAZ Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları olarak tek komplekste eğitim verdiklerini belirten Şimşek, eğitim ve sağlıkta şubeleşme olmayacağı görüşünü savunuyor. Şimşek, “Meşhur bir cerrah, kalkıp da bu ameliyatı sen yap diyebilir mi? Aynı şeyi verir mi? Eğitimde de öyle. Eğitim bir ve tek olması lazım. Burası marketler zinciri gibi olamaz. Markette aynı şeyi burada da bulursunuz, başka yerde de. Ama bu insan” dedi.
HOCAM BENİ HATIRLADINIZ MI? 28 yılda binlerce öğrenci yetiştirdiklerini belirten Ahmet Şimşek, mezunlarını iş hayatında çok iyi yerlerde görmenin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini söylüyor. Şimşek, “Mühendis, mimar, hukukçu, sanatçı ve niceleri. Nereye gitsem, ‘Hocam, nasılsınız, beni hatırladınız mı’ diyenlerle karşılaşıyorum. Hostes bir kızımız uçakta beni tanıdığında, ‘Kolejinizde aldığım İngilizce eğitimi sayesinde hostesliğe kabul edildim. Teşekkür ederim’ dedi. İşte bunlar parayla ölçülemeyecek şeyler” diye konuştu.
AYLIK TAKSİT 663 TL Bu arada Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları’nda 2013-2014 öğretim yılı için vergi giderleri için alınacak aylık taksitler de şöyle:
Anaokulu: 663TL. İlkokul 1. Sınıf: 663 TL. İlkokul 2-3-4. Sınıflar: 714 TL. Ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar: 765 TL. Lise 1. Sınıf: 663 TL. Lise 2-3-4. Sınıflar 834 TL. Ayrıca yemek ücreti olarak 131 TL ücret belirlendi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.