E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu kırmızı çizgiyi dünya çizdi!---

Bu kırmızı çizgiyi dünya çizdi!

Bu kırmızı çizgiyi dünya çizdi!
04 Eylül 2013 - 16:03 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Stockholm'de Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası toplumun Suriye'deki barbarlığa sessiz kalamayacağını söyledi. "Suriye'de kimyasal silah kullanıldı" diyen Obama, "Bunun da sorumlusu Beşşar Esad'dır" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama İsveç'in başkenti Stockholm'da İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'le ortak basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesine de değinen Obama, Esad rejiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığını söyledi.
Uluslararası toplumun Suriye'deki barbarlığa sessiz kalamayacağını dile getiren ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye'ye operasyon düzenlenmezse, kimyasal silahlı saldırıların artacağından endişeleniyoruz" dedi.
Obama, 'Uluslararası toplum sessiz kalamaz, Suriye'nin kimyasal saldırısına karşı etkili yanıt verilmeli. Biz bazı tehditler karşısında birşeyler yapmalıyız' dedi.
Obama, 'Suriye'de olanlar kimyasal silah kullanımıyla değişmiştir. Uluslararası toplumun güvenilirliği sözkonusudur. 400 çocuğun gazla öldürüldüğünü gördüğümüzde herkes çok kaygılandı. Bir hükümet kendi halkına bu silahları kullandı. Fakat biz kimyasal silahların kullanımını yasaklamıştık. Bu saldırıyı kınamamıza rağmen, bu saldırı karşısında sessiz kalırsak uluslararası normlar çökmeye başlayacak ve uluslararası normlar da tehlikeye girecek, dolayısıyla BM denetçilerine güvenim tam. Kimyasal silahların Suriye'de kullanıldığını söylediğimde bu açıkça gördüğünmüz kanıtlardan kaynaklanıyordu. Bildiğimiz bir şey varsa, muhalefet bu silahları kullanacak durumda değil, böyle bir güçleri yok. Gelen istihbarat bilgileri ışığında biliyoruz ki, bu saldırıdan Esad sorumlu. Vereceğimiz karşılık oradaki iç savaşı çözmeyecektir fakat biz Esad'ın bu silahları bir daha kullanmasını engelleyebiliriz. Herhangi bir askeri operasyon düzenlemek çok zor bir karar fakat uluslararası toplum belli yasaları korumazsa bütün dünya tehdit altında olacak bu yüzden kongrenin bu operasyona evet diyeceğini umuyorum.' diye ekledi.
'KIRMIZI ÇİZGİYİ DÜNYA KOYDU'
Kimyasal silah kullanımının uluslararası yasalarla yasaklandığını vurgulayan ABD Başkanı Obama, "Kimyasal silah kullanımıyla ilgili kırmızı çizgiyi ben değil, dünya koymuş" şeklinde konuştu.
Obama'nın ziyareti, İsveç'e bir Amerikan başkanının yaptığı ilk ikili ziyaret özelliği taşıyor. Obama, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le Moskova'da yapacağı ikili görüşmeyi iptal edince programa İsveç'i dahil etmişti. Obama, İsveç'in ardından G20 zirvesi için St. Petersburg'a geçecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oflaz 04 Eylül 2013 18:48

    müdahale yerinde ve şart.esad relimi tarih olmalı.hangi çağda yaşıyorsunuz.babadan oğula başkanlık sistemi kalkmalı.demokrasi gelmeli,sandık gelmeli,huzur gelmeli...

  • Amerika'nın Oyunları04 Eylül 2013 17:48

    Irak'ta 1,5 Milyonu katleden, ırzına geçen Amerikan Askerleri değil miydi? Afganistan'da, Vietnam'da insanları katleden Amerika değil miydi? Suriye'de Müslümanı Müslümana öldürten, Esad'ı bahane eden Amerika Değil miydi? Suriye ile savaşmak için yanıp tutuşan Obama'nın kankisi bizim başbakan değil mi?

  • hacı04 Eylül 2013 17:03

    bu abd değil midir afganistan, ırak, vietnamda zayıflatılmış uranyum, portakal gazı, beyaz fosfor kullanan. esadı yargılamak şeytana mı kalmış? buna destek veren de aynı zihniyetin timsali aptallardır. esad zulmünü bitirsin diyen index sen Amerika zulmünü bilir misin?

  • index04 Eylül 2013 16:49

    suriyedeki esad zulmünü bitirsin oyumu obamaya vericem...dinsizin hakkından imansız gelir...

  • m. kara 04 Eylül 2013 16:47

    bulgaristanda bir zaman yaşayan ve bir durugörüşist olan vanga isimli bayan ABD nin başına bir zenci başkanın geçeceğini ve bu şahsın üçüncü dünya savaşını başlatan kişi olacağı konusunda bir beyanı olmuştu. inşallah dedikleri çıkmaz. yoksa herkes hesabını iyi yapsın.

  • geceprensi04 Eylül 2013 16:19

    SANANE SANANE SEN IRAKTA NELER YAPTIGINI UNUTMA ORDA NAMUS KALMADI IRAKLI KADINLARIN COGU SİZİN ASKERLERİNİZ TEZAVÜZÜYLE HAMİLE KALDI COGUDA BU YÜZDEN İNTİHAR ETMEDİMİ.