E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıBu da VOB'un 'çılgın projesi' ---

Bu da VOB'un 'çılgın projesi'

Bu da VOB'un 'çılgın projesi'
28 Nisan 2011 - 09:16 borsagundem.com

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda 'Kurban Bayramı' vadeli hayvan satışı yapılacak

AYSUN GÖKSU/BORSAGUNDEM.COM
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, BORSAGUNDEM.COM’a yaptığı açıklamada enerji piyasasında vadeli işlemlerin yapılması için çalışmalarda sona gelindiğini ve piyasanın vadeli işlem kısmını açabilecek duruma geldiklerini söyledi. İki hafta içinde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gerekli başvuruyu yapacaklarını söyleyen Dönmez, piyasanın elektriğe dayalı vadeli işlem kontratlarının yakın zamanda hayata geçeceğini belirtti. Dönmez, “Enerji piyasasında vadeli işlemlerin yapılması ile yurtiçinde bir santral yurtdışına elektrik satabilecek. VOB’un buradaki rolü ise taraflar anlaştığında teminatları almak ve teslim tarihi geldiğinde alıcı ve satıcıların yükümlülüklerini yerine getirmesinde aracılık yapmak olacak. Bizim piyasamız işlem görmeye başlayınca muhtemelen enerji borsası işlemleri de hızlanacak” dedi.
VOB’ da yeni ürün “Kurban Bayramı Vadeli Sözleşmeleri”
Finansal piyasalarda kazandıkları tecrübeleri farklı alanlara taşımak istediklerini belirten Çetin Ali Dönmez, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk olan Kurban Bayramı vadeli sözleşmeleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Dönmez, “ Özellikle Kurban Bayramı sürecinde yaşanan hareketlilik göz önüne alındığında yurtdışı borsalarda işlem gören ve dayanak varlığı canlı hayvan olan vadeli işlem sözleşmelerinin ülkemiz sermaye piyasasına da kazandırmayı hedefliyoruz. Bu ürünü önümüzdeki Kurban Bayramı’na yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu piyasanın olumlu işleyeceğini düşünüyorum. Çok umutluyum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)