E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBu belgeyi alın!---

Bu belgeyi alın!

Bu belgeyi alın!
03 Aralık 2012 - 19:22 borsagundem.com

Daha fazla ödememek için EKB'yi almakta yarar var. Zorunluluk 2017'de ancak...

Enerjiye fazla para ödememek için bu belgeyi almakta yarar var. Yeni binalarda zorunlu olan "Enerji Kimlik Belgesi"ni eski binalara almak için 2017'ye kadar zaman var. Uzmanlar, avantajlarından yararlanılması için belgenin bir an önce alınmasını tavsiye ediyor.
"Enerji Kimlik Belgesi", binaların, beyaz eşya gibi enerji kullanımını sınıflandıran bir uygulama...
Konuyla ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, "Renkli bir skala var. Yeşilden kırmızıya doğru tonları değişen A'dan başlayan B, C, D ,E giden bu sınıflandırmalar var" dedi.
En Az C Seviyesinde Olması Gerekiyor
Bireysel veya bina olarak belge talep edilebiliyor. Binaların bu belgeye sahip olması için en az C seviyesinde olması gerekiyor.
Derecelendirmede, yalıtım malzemesi, cam, aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji tüketim değerleri göz önüne alınıyor.
Erken Alanları Bazı Avantajlar Bekliyor
Eski binalar için 2017 kadar süre var. Ancak bu belgeyi erkenden edinenleri bazı avantajlar bekliyor.
EKB Uzmanı Fırat Ümmetoğlu, bu konuda, "Bir sene içinde otomobillerdeki emisyon vergilerinin evlere de getirilmesi düşünülüyor. Eğer enerji kimlik belgesi alırsa birincisi emisyon vergilerinden muaf olabilir. İkincisi enerji kimlik belgesindeki performans sınıfı C ve üstüyse çöp vergisinden muaf tutulabilir" diye konuştu.
Belge, konut ve kira değerini de artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BU ülkenin çocukları.03 Aralık 2012 23:25

    BU hükümet istediği vergiyi çıkartsın nasılsa seçimlerde defolup gideceklerdir artık ben bile üyesi olduğum AKP nin kaybetmesini istiyorum bukadar vurdum duymazlık olamaz.sanki ülkede millet rahat vede huzurlu yaşıyor .sizler neyinize güvedipte bukadar karmaşayı çıkartmaya çalışıyorsunuz.insanlar geçim derdine düşmüş sizlerin nerji kimlik belgesi altında çıkartmaya çalıştığınız bu vatanın milletinden ceplerinden çalmaya çalıştığınız paralarlan halkı iyice bataklığa atmaya çalışıyorsunuz bunların farkında değilmisiniz.yapın, yapın şurada seçimlere girerken inşallah kaybedeceksiniz ve ozaman ben dahil bütün millet sevineceklerdir artıkın bu millet sizlerden kurtulmak için her şeyi yapar.yeterki sizlere oy vereceğimize düşmana oy veririz bundan iyidir.inşallah kaybettiğinizdede sizlerin akp liler olarak diğer partiler HESAP sorarlar.ben önce tüm sülalenizin MAL VARLIĞINIn tespitiiçin kolların sıvanmasını isterim bakalım bu ülkeyi kimlere peşkeş çekilmiş ozaman anlarız.fakir zaten fakir birde seçimlere girmeden ben halkımın vede asgari ücretlinin hemde emeklilerimizin ezilmemesi için en büyük fedakarlığı yapacağıma söz veriyorum demişti sayın başbakan.ama bakıyoruzda verdiği sözü kendi emekli vekiller bir gecede 6500tl maaş yapmaklan onu destekleyenlere vermiş oldu.ne AKPhükümeti geldikten sonra ülkemizdeki zengin sayısıda artmaya başladı işte bunlarında araştırılmasını istiyoruz.evet BAŞBAKAN sen zamanında bu millete vermiş olduğun sözleri tutsaydın belkide genede tek başına iktidar olabilecektin ama bunu başaramadın.parti içindeki yalakacılar senin gözünü KÖR ETTİ .sizlerde seçimlerden sonra başınıza geleceklerden kendinizi sorumlu tutacaksınız.ben hep sağtarafa oy verdim ama şimdi ise MHP tisine oyumu kullanacağım.