E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoyner TTK 376 bilançosu hazırlayacak---

Boyner TTK 376 bilançosu hazırlayacak

Boyner TTK 376 bilançosu hazırlayacak
12 Mart 2019 - 21:08 borsaningundemi.com

Boyner, sermaye ve kanuni yedek akçe toplamının üçte ikisinin karşılıksız kaldığının tespiti üzerine TTK 376 bilançosu hazırlanmasına karar verildiğini duyurdu

Boyner Perakende (KAP), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na TTK 376 bilançosu hakkında bir açıklama gönderdi. Açıklamada, şirketin 2018 yılına ait konsolide mali tablolara göre, sermaye ve kanuni yedek akçe toplamının üçte ikisinin karşılıksız kaldığının tespit edilmesi üzerine, TTK 376 bilançosu hazırlanmasına karar verildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili KAP'ta yer alan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 10 Nisan 2014 tarih ve 11/352 sayılı Kararı, Türk Ticaret Kanunu (TTK) 376 ikinci ve üçüncü fıkrası ve 15.09.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 376 ncı Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II - 14.1 Tebliği çerçevesinde hazırlanan 2018 yılına ait Şirketimiz konsolide mali tablolara göre, TTK'nın 376'ncı maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca sermaye ve kanuni yedek akçe toplamının üçte ikisinin karşılıksız kaldığı tespit edilmiş olup, SPK'nın 10 Nisan 2014 tarihli ve 11/352 sayılı ilke kararı uyarınca TTK 376 bilançosu hazırlanmasına karar verilmiştir.

Ticaret Kanunu Madde 376

Boyner'in açıklamasında yer alan Ticaret Kanunu'nun ilgili 376'ncı maddesi ise şu şekilde:

3. Sermayenin kaybı, borca batık olma durumu

a) Çağrı ve bildirim yükümü

Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

(3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.

Küçük yatırımcının Boyner’de bedelli isyanı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)