E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın yönünü veriler belirleyecek---

Borsanın yönünü veriler belirleyecek

Borsanın yönünü veriler belirleyecek
12 Mart 2014 - 09:01 borsagundem.com

Borsa politik risk, küresel risk ve olumsuz cari açık etkisiyle geri çekilmelerde 62.300'ü hedefleyebilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Cari açık verisi bekleniyor…
   
BİST 100 endeksi Salı günü  63.329 –  62.571 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 0.53 değer kazanarak 63.065 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0.26 değer kaybederken sanayi endeksi günü yüzde 1.18 alıcılı kapatmıştır.
   
Dün sabah Asya ve gelişmekte olan ülke borsalarında karışım bir seyir izlenmişti. Avrupa borsalarının ise pozitif ve negatif sınırlar içerisinde gidip geldiğini gördük. Ukrayna’daki küresel risk Avrupa piyasaları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Almanya’nın ise beklenti dahilinde gelen ticaret fazlası ve beklentiden yüksek gelen cari fazla etkisiyle alımlar etkili oldu. İngiltere’de FTSE 100 endeksi karışık gelen sanayi üretimi ve imalat üretimi verileri yanı sıra Ukrayna’daki gelişmeler nedeniyle kararsız seyretti ve günü yatay kapattı. İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney de dün yaptığı konuşmasında işsizlikte başa baş noktasının gerilediğini, faiz artışlarının aşamalı ve sınırlı olacağını belirtti. İngiltere’de GSYH tahmini de yüzde 0,8’e yükseltildi.
   
ABD endeksleri ise Çin ekonomisine yönelik endişelerin yanı sıra Çin’deki önemli bakır şirketinin temerrüdü sonrasında bakır fiyatlarının, stokların artmasıyla da petrol fiyatlarının gerilemesiyle emtia şirketleri hisselerindeki düşüşlerden etkilendi. S&P 500 endeksi geçen haftaki zirve seviyesinden geriledi. ABD’de dün açıklanan iş imkanları ve işgücü hacmi verisi de beklentilerin altında kaldı.
   
Yurtiçinde ise zayıf işlem hacmi ve veri akışı olan günde endeksin tepki alımlarıyla yükseldiğini gördük. Avrupa borsalarının yükselişle açılmasından da olumlu etkilenen BIST 100 endeksi, gün içerisinde yatay alıcı seyrettikten sonra seans sonuna doğru kazançlarını artırdı ve 63.000 seviyesi üzerinde tutundu.
   
Bu sabah Asya piyasaları yenin güçlenmesinin Japon varlıklarını olumsuz etkilemesi ve Çin’de şirket iflası sonrasında ekonomik görünüme yönelik endişelerle yarınki Çin sanayi üretimi verilerinden önce satış baskısında seyrediyor. Japonya’da BSI büyük imalat koşulları endeksi ve üçüncül sanayi aktivite endeksi veriler de beklentilerin üzerinde geldi ve yenin güçlenmesinde etkili oldu. Gelişmekte olan ülke piyasaları ağırlıklı olarak satıcılı seyrederken Asya’da Hindistan ve Latin Amerika’da Brezilya’nın pozitif ayrıştığını görüyoruz.  ABD endeks vadelileri de bu sabah itibarıyla negatif seyrediyor.
   
Bugün yurtiçinde cari açık verisi izlenecek. Cari açığın 5,30 milyar dolar gelmesi bekleniyor. Beklentiden düşük gelebilecek bir cari açık verisi endekste yukarı hareketi destekleyebilir. Yurtdışında ise Euro Bölgesi sanayi üretimi, İngiltere ticaret dengesi ve konut fiyat dengesi, Fransa tarım dışı istihdam, ABD aylık bütçe beyanı, 10 yıllık tahvil ihalesi ve Hazine Bakanı Jack Lew’in açıklamaları izlenecek.
   
Teknik olarak BİST 100 endeksi  dünkü yükseliş sonrasında 63.000 seviyesi üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Endeksin 63.000 seviyesi üzerinde hareketlerinde 63.700 ve 64.500 seviyeleri hedeflenebilir. Endeksin satıcılı seyrinde ise, özellikle politik risk, küresel risk ve olumsuz cari açık etkisiyle oluşabilecek, 62.300 ve 61.400 seviyeleri hedeflenebilir."
 ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)